[FAQ]

ZWANGERSCHAPSCURSUS

Waar kan ik de data vinden van de zwangerschapscursus?

De geplande data voor komende maanden vind je hier.

Waar vindt de cursus plaats?

De zwangerschapscursus van Drs Mama vindt in de avonduren plaats bij Charley's Amsterdam. Om de hoek bij Carré. De cursus in 1 dag vindt plaats bij de Boezemvriend, Overtoom 205. In de toekomst zullen er ook andere locaties zijn.

Ik lees dat mijn partner meer dan welkom is. Wat als hij/zij niet mee kan/wil?

Drs Mama kiest ervoor partners deel te laten zijn van deze cursus. Want bevallen doe je in onze optiek samen. Lukt het je partner een keer niet om erbij te zijn is dat natuurlijk geen probleem. Wel fijn als hij/zij er in ieder geval de eerste les bij is.

Wat als wij een les missen?

Dat is natuurlijk onwijs balen. Gelukkig hebben we elke les helemaal online beschikbaar, waardoor je niets hoeft te missen. Kom de volgende les net even iets eerder en dan kunnen we alle nog bestaande vragen bespreken.

Wordt de zwangerschapscursus van Drs Mama vergoed door mijn verzekering?

Voor een vergoeding heb je doorgaans een aanvullende verzekering nodig. Per aanvullende verzekering is het verschillend wat en hoeveel je vergoedt krijgt. Voor vragen over vergoeding van een cursus kun je het beste rechtstreeks contact opnemen met je verzekeraar. We zijn zelfstandig en bewust niet gelieerd aan Verenigingen.

Is er wat te eten en drinken tijdens de cursus?

Wij kennen de cravings van een zwangere. En die van haar partner. We zorgen zelf elke cursusavond voor thee, water en wat lekkers. 

Heb je speciale kleding nodig voor de cursus?

Nee, je hebt geen speciale kleding nodig.

Wat zijn de kosten voor de cursus?

De kosten zijn 330,- euro incl. BTW.

Wanneer is je plek gegarandeerd in de cursus?

Je plek wordt gereserveerd nadat de betaling binnen is bij Drs Mama.

Ik kan onverhoopt niet meer meedoen. Wat gebeurd er met het cursusgeld?

Zie onze algemene voorwaarden.

Mijn vraag staat hier niet tussen. Voor alle vragen kan je contact opnemen via info@drsmama.com We zijn flexibel in ons aanbod.

Leren over bevallen

[FAQ]

BABYCOACHING

Wordt de Babycoaching van Drs Mama vergoed door mijn verzekering?

Wij hebben op dit moment geen afspraken met de verzekering. We gaan er vanuit dat de meeste verzekeringen niet zullen vergoeden. Mogelijk wordt er vergoedt onder de noemer 'alternatieve geneeswijze'. Dit zal je zelf moeten nagaan bij je verzekering.

Wanneer komen jullie langs?

Wanneer jij het nodig hebt. Meestal is dit rond zes weken na de bevalling.

Welke tijden?

Drs Mama begrijpt dat je baby vaak slaapt, een ritme heeft (of niet), en jij nog moet ontbijten. In overleg met jou bepalen we een tijdstip dat jou uitkomt. Omdat je na de babycoaching aan huis nog 3 dagen ondersteuning op afstand van ons krijgt, heeft het onze voorkeur om de afspraak op een maandag te plannen. 

Hoe lang duurt een consult?

Een babycoachingsconsult duurt ongeveer 2 uur. Zo hebben we genoeg tijd om de situatie in te schatten,  al je vragen te beantwoorden en ervoor te zorgen dat we je achterlaten met alle handvatten die je nodig hebt. Heb je langer nodig? Dan plannen we een nieuwe afspraak.

Mijn partner twijfelt of hij/zij erbij aanwezig zal zijn?

Het is ons advies dat beide ouders aanwezig zijn. Dit omdat 2 meer horen dan 1, omdat gemaakte afspraken soms moeilijk uit te leggen zijn aan je partner en je de achtergrond info soms niet meer helder kan overbrengen. 

Wat kan Drs Mama betekenen voor ons?

We inventariseren door middel van een telefonische intake wat jullie hulpvraag is. Per hulpvraag zal er een andere oplossing zijn. Mochten we denken dat we niet kunnen helpen, dan zullen we dat bespreken en meedenken over een andere mogelijkheid. 

Wat is jullie expertise?

Het unieke van Drs Mama is dat we onze medische kennis continue laten toetsen of het probleem een medische achtergrond heeft of dat het past binnen de normale ontwikkeling van een baby. Meestal speelt er geen medisch probleem, maar als die twijfel niet weggenomen kan worden, dan weten we uit ervaring dat er met weinig overtuiging aan verbetering gewerkt kan worden. We zijn niet medisch verantwoordelijk tijdens de coaching. 

 

Mijn vraag staat hier niet tussen. Voor alle vragen kan je contact opnemen via info@drsmama.com We zijn flexibel in ons aanbod.