Beleef het (aanstaand) ouderschap sámen!
Cursus door artsen gegeven.

Missie: gelijkwaardig ouderschap door realistische verwachtingen.

 

Wat bieden wij voor een optimale voorbereiding op het ouderschap?

Zwangerschaps cursus

EHBO cursus
Online cursus

Gelijkwaardigheid tussen ouders & kwalitatieve voorbereiding vormt de fundering van alle cursussen van Drs Mama

Wij zijn Bregje en Mirte, twee artsen die op een missie zijn om de geboortezorg te veranderen. Voor een goede en realistische voorbereiding op de bevalling is leren puffen en ontspannen niet meer afdoende. 70% van de stellen krijgt te maken met medische interventies en het is nalatig om aanstaande ouders daar niet op voor te bereiden.

Daarnaast vinden wij dat partners veel meer betrokken moeten worden rondom de geboorte en het ouderschap. Niet alleen tijdens de geboorte oefenen zij met hun steun een positief effect uit, ook daarna zorgt hun betrokkenheid voor meer gelijke kansen. Zo worden onder andere zorgtaken gelijkwaardiger verdeeld, hebben ook partners meer kans op een goede hechting met de baby, krijgen vrouwen betere kansen op de arbeidsmarkt en bevordert de aanwezigheid van partners de emotionele en intellectuele ontwikkeling van kinderen.

Om die reden geven wij (online) zwangerschapscursussen, EHBO-cursussen en coaching voor álle ouders.

Bekijk onze online cursussen

#meerdaneencursus

Over ons
Podcast
in de media

Mijn vriend en ik waren door werk en uitstelgedrag een beetje laat met het zoeken naar een zwangerschapscursus, maar eigenlijk wist ik sinds de documentairereeks "Waarom werken vrouwen niet?" al dat ik bij Drs Mama wilde/moest zijn. Een zwangerschapscursus waarbij het draait om gelijkwaardigheid, gedeelde verantwoordelijkheid en (niet zweverige) kennis. Gelukkig konden we nog voor een online privecursus nog bij ze terecht, incl een heel fijn live coaching gesprek met Bregje. Los van de toch wel in your face bevalvideo in module 1 (die had misschien iets later in de cursus naar voren kunnen komen), waren we allebei ontzettend blij met de cursus. Kennis is macht, ook tijdens een bevalling: het verminderde onze angst door te begrijpen hoe alles werkt, en het bood handvaten om met die kennis een plan te maken. Ik raad Drs Mama iedereen aan, en hoop dat ze ook een Engelstalige optie gaan maken voor anderstaligen koppels. Dank Bregje en Mirte, keep up the good work!

thumb Charley2201
16 november 2022

Ontzettend blij met de aankoop van de online zwangerschapscursus. Samen met mijn partner gevolgd en we voelde ons tijdens de bevalling goed voorbereid op wat ging komen en de keuzes en mogelijkheden. Door de informatieve cursus van Drs Mama gingen we de bevalling met vertrouwen tegemoet. Een echte aanrader! (net als de podcast: Wijzer in Verwachting van Drs Mama!)

thumb Roos peters
11 oktober 2021

We hebben een super verhelderende, realistische en praktische middag gehad van Bregje m.b.t EHBO bij baby's en kinderen. Geen poespas, maar lekker down to earth. Na het volgen hebben wij er vertrouwen in dat we ons zoontje of andere kinderen goed kunnen helpen. En partners, zeker meekomen!

thumb Linda Ottens
19 oktober 2020

Wat bieden wij voor een optimale voorbereiding op het ouderschap?

zwangerschapscursus drsmama
Zwangerschaps cursus

De zwangerschapscursus van Drs Mama is ontwikkeld om de geboorte én het ouderschap optimaal te laten verlopen. 

De zwangerschapscursus is super leerzaam, begrijpelijk en uitdagend. De lesstof bestaat uit onmisbare informatie, geeft persoonlijke inzichten en zit bomvol leuke extra’s.

Door het volgen van de zwangerschapscursus van Drs Mama zijn jullie optimaal voorbereid op de bevalling én maken jullie de beste start als ouders. 

ehbo cursus drsmama
EHBO cursus

De cursus EHBO bij baby’s en kinderen van Drs Mama is speciaal ontwikkeld voor (aanstaande) ouders. 

De baby en kinder-EHBO cursus is onmisbaar voor iedere ouder, maar ook opa, oma of oppas. Leer hoe te handelen bij de meest voorkomende ongelukken. En leer ook reanimeren in deze reanimatiecursus, want daar kun je echt verschil mee maken.

Door het volgen van de cursus EHBO bij baby’s en kinderen van Drs Mama leren jullie welke gevaren reëel zijn en hoe er mee om te gaan. Zo kunnen jullie ontspannen in het ouderschap staan.

online zwangerschapscursussen drsmama
Online cursus

Al het cursusaanbod van Drs Mama is nu ook online te vinden. Volg onze zwangerschapscursus, onze kinder-EHBO cursus met reanimatiecursus, de keizersnede cursus en meer in je eigen tempo, samen vanaf je eigen bank.

Door het volgen van de online cursussen van Drs Mama zijn jullie optimaal voorbereid op de bevalling én het ouderschap.

De online zwangerschapscursus, online EHBO cursus en online keizersnedecursus zijn ontwikkeld door artsen én worden gegeven door artsen.  

De coaching van Drs Mama is er speciaal voor aanstaande of prille ouders. In deze kwetsbare periode kun je rondlopen met veel grote en kleine vragen.

Babycoaching, slaapcoaching, voedingscoaching, zwangerschapscoaching, huilbaby coaching, anything!

Onze expertise ligt bij (aanstaande) ouders en jonge kinderen. Niet alleen hebben wij als artsen jarenlange medische ervaring, we kennen de ups en downs van geboorte en ouderschap ook uit persoonlijke ervaring.