[ Kleine & grote vragen ]

Als artsen weten wij alles over de ontwikkeling van baby's. Je kan bij ons terecht voor allerlei vragen.

Om een paar voorbeelden te geven:

  • De eerste 2 weken kon je je baby gewoon wegleggen als hij sliep. Nu wordt hij dan standaard wakker. Maar zelf in slaap vallen, dat lukt niet, zonder dat je hem draagt.
  • Of waarom huilt ze nou zoveel. Ik ben bang dat er reflux speelt, want ze is ook altijd wel melk aan het spugen.
  • Of huilt hij misschien omdat ie honger heeft, want ja, hoe weet ik nou of ik voldoende voeding heb.
  • Kleine vragen kunnen zijn: Overgang van borst naar fles. Hoe introduceer je hapjes. Wat is wijsheid rondom ritmes.

 

 

[ Gelijkwaardig ouderschap ]

Van partnerschap naar ouderschap is een overgang die veel van ouders vraagt.

Het liefst bieden wij de coaching aan aan beide ouders. Het is soms al ingewikkeld genoeg om je nieuwe rol als ouder te vinden. Zo hoef je niet aan elkaar uit te leggen wat er besproken is.

 

Liefde

We zijn er van overtuigd dat jullie als ouders niks verkeerd doen. Oprecht heeft een baby vooral liefde, geduld en aandacht nodig. Dat besef willen we onderstrepen tijdens de coaching, zowel thuis als op afstand, danwel via dit schrijven.

Hulp bij babies

[ Babycoaching ]

Met de komst van een baby verandert er een heleboel in je leven. Het is het mooiste wat je ooit overkomen is, echter slaap is ver te zoeken, douchen een luxe en waarom huilt ‘ie nou de hele tijd..? Zeker als de kraamzorg is vertrokken kun je best wat handvatten gebruiken. Of als je met vragen zit als: hoe krijg ik mijn baby in een slaapritme? Krijgt hij wel genoeg melk binnen en waarom slaapt ‘ie maar niet in zijn eigen bedje?

Wanneer het jou uitkomt

Tijdens de babycoaching geven wij antwoord op al deze vragen. We komen bij je thuis op een moment dat het jou en de baby uitkomt, en nemen alles door waar je mee zit. We kijken hoe het gaat, waar er verbetering nodig is en geven je adviezen hoe je e.e.a. het beste kunt aanpakken.

Elk kind, maar ook elke ouder, heeft een andere gebruiksaanwijzing en andere behoeften. We zoeken naar adviezen die bij jullie als gezin passen. En soms letten we ook gewoon even op je baby zodat jij rustig kunt douchen.

[ Gouden combinatie ]

Drs Mama gaat er vanuit dat er niemand is die jullie baby beter kent dan jullie zelf. Adviezen zullen dan ook moeten aansluiten op zowel de baby als op jullie.  Door meer achtergrond kennis te krijgen over groei en ontwikkeling, wat normaal gedrag is en hoe de hechting verloopt zal je sterker staan in de keuzes die je zelf wil maken.

 

Wij zijn allebei moeder van 3 kinderen, hebben jarenlang werken met baby's in de vingers.
De combinatie van dokter zijn, alle kleine vragen rondom baby's kennen en zelf moeder zijn maakt dat we een gouden combinatie in handen hebben.

 

Vaak heb je geen rocket-science nodig, maar kort wat begeleiding, zodat je moeilijke dingen vol weet te houden, of continue bevestigd wordt in tekst en uitleg waarom je gekozen had voor een verandering.

[Vrijblijvend contact aanvragen ]

[ Rollercoaster ]

Een baby hebben is echt alles! Omvattende liefde, nooit zoveel emoties meegemaakt, het leukste wat er is, maar je had je ook nooit kunnen voorbereiden op hoe moe je kan zijn, hoe intens het is om direct 24/7 altijd klaar te moeten staan.

En dat je het liefst een dagje alles gewoon even 'uit' zou willen zetten, maar aan de andere kant, die gedachte alleen al echt concretiseren, dat is vaak nog te veel gevraagd van eventuele schuldgevoelens.

Gunnen

Op dit moment is een zwangerschapscursus volgen heel gewoon, maar jezelf hulp gunnen rondom de baby nog niet. Terwijl niemand er ooit voor naar school gegaan is en het wel één van de meest belangrijke uitdagingen van je leven zal zijn.

[ Praktische informatie ]

Babycoaching aan huis  

Tijdens de coaching aan huis hebben we alle tijd om van jou te horen hoe het gaat, waar je mee zit, onzeker over bent of waarvan je op verbetering hoopt. We voorzien je van duidelijke informatie en geven je tips en handvatten met betrekking tot de verzorging van je baby.

En soms gaat het ook over jou: wat heb jij nodig, wat mis je, waar zit je mee? Want het transformeren van vrouw naar moeder is prachtig, maar kan ook ontzettend ingewikkeld zijn. We helpen je met al deze onderwerpen zodat jij, als wij de deur uitlopen, vol vertrouwen de rest van het ouderschap ingaat.

Je kunt het volgende verwachten:

  • Huisbezoek (+/- 2 uur)
  • Praktische adviezen
  • 3 dagen ondersteuning per Whatsapp
  • Kosten: € 200,-

Indien je de babycoaching direct bij de zwangerschapscursus boekt, krijg je een korting van €50,- op de babycoaching.

Babycoaching op afstand

Heb je geen ‘grote’ vragen over je baby, het ouderschap of alles wat daarmee te maken heeft? Maar heb je wel vragen ten behoeve van ‘kleinere’ zaken als inbakeren, spruw, ontlasting van je baby, speentjes of (oefenen met) de fles? Dan is coaching op afstand misschien iets voor jou. Je kunt kiezen uit de volgende opties:

  • Whatsapp ondersteuning m.b.t. drie onderwerpen (€ 25,-)
  • Telefonische ondersteuning (€ 15,- per 15 minuten)

Lees hier meer over het team achter Drs Mama.