De Baby

Daar is ie dan, jullie kindje! En wat nu?!

 

Zo normaal als het is om je voor te bereiden op de bevalling, zo weinig aandacht wordt er besteed aan de voorbereiding op de komst van de baby. Dat herkennen jullie vast van de vorige keer.

Leer hier meer over het eerste uur, de eerste dag en de eerste week met jullie baby en maak een goede start als gezin.

Er is zo weinig aandacht voor de voorbereiding op het ouderschap en de komst van de baby. Het kan ook lastig zijn om over die climax van bevallen heen te moeten kijken, maar die baby is eigenlijk toch waar het allemaal om draait. Ook in deze fase kunnen realistische verwachtingen jullie beleving op positieve wijze beïnvloeden.

Een baby krijgen is een mind-blowing ervaring waarin er vanalles op jullie af komt. Het is bijna niet mogelijk om dit nu al helemaal te bevatten of te voorspellen maar op een aantal dingen kun je je al wel heel goed voorbereiden. De eerste kennismaking, de eerste aanraking, het eerste huid-op-huid contact, de eerste voeding.

Als alles goed is verlopen vinden al deze ervaringen in het eerste uur plaats en die wil je optimaal benutten. En dan de periode daarna; de kraamtijd, het kraambezoek, de emotionele rollercoaster, het samen ouders zijn en de verantwoordelijkheden die dit met zich meebrengt.

In deze les nemen we je mee in de mogelijkheden in het eerste uur, de eerste dag en de eerste week zodat jullie een goede start maken als gezin!