[ Je hebt je bevalling dan niet voor het uitkiezen, je voorbereiding wel! ] 

Natuurlijk gaan we jullie leren ademhalen en ontspannen, maar voor een optimale voorbereiding is nog zoveel meer mogelijk. 70% van de stellen krijgt te maken met medische beslissingen, en daar wil je ook eerlijk op voorbereid zijn. Goed geinformeerde stellen met realistische verwachtingen ervaren minder angst en pijn, en zijn veel meer tevreden over de bevalling. Ongeacht het beloop, want dat heb je ook met de perfecte voorbereiding gewoon niet in de hand. Uit onderzoek blijkt dat niet de manier van bevallen (medische ingrepen of fysiek lijden) bepalen hoe tevreden je bent, maar de communicatie en emotionele ondersteuning.
En zo gaan wij jullie voorbereiden; als team, zodat jullie de geboorte samen beleven als het wonder dat het is.

Óók als jullie te maken krijgen met medische beslissingen tijdens de bevalling.

DrsMama

Wij zijn Bregje & Mirte.

Als artsen hebben wij veel ervaring met de ontwikkeling van jonge kinderen en hun ouders. Daarnaast zijn we beiden moeder van drie kinderen, een gouden combinatie;

kennis EN ervaring.

[ Hoe werkt de cursus? ]

Deze cursus bestaat uit 9 modules. We doorlopen stapsgewijs alle onderdelen van de bevalling in chronologische volgorde. Te beginnen bij je beeldvorming, want die bepaalt je verwachtingen. Dan van het starten van weeen naar ontsluiting; hoe ontspanning, ademhalingstechnieken en je brein ingezet kunnen worden om in een positieve flow te raken. We ontleden pijn en geven je alle handvatten hoe hiermee om te gaan, in elke fase van de bevalling. Ook bij medische scenario’s kunnen we je niet alleen juist informeren, maar ook de opties bespreken die je hier hebt om de regie te behouden. Plus onze babyles, die jullie de kans geeft de allerbeste start te maken als gezin.

 Naast deze 9 lessen vind je talloze extra's; samenvattingen van iedere module, overwegingen voor in je bevalplan, ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen, perstechnieken, oxytocine-boosters, visueel bevalplan, keizersnede-cursus, herstelplan, geboorteverhalen en meer!

 

Door onze voorbereiding wordt deze geboorte de meest unieke, magische en mindblowing ervaring die jullie ooit samen hebben beleefd!