[ Gefeliciteerd met jullie zwangerschap! ]

 

Ok, ok, er is er maar 1 zwanger, maar jullie worden sámen ouders en de rol van de partner is super belangrijk. Hij of zij maakt namelijk bewezen verschil; een bevalling verloopt beter en meer naar tevredenheid wanneer partners zich gelijkwaardig betrokken voelen en elkaar steunen.
En zo gaan wij jullie voorbereiden; als team, zodat jullie de geboorte samen beleven als het wonder dat het is.

[ Je hebt je bevalling dan niet voor het uitkiezen, je voorbereiding wel! ] 

Natuurlijk gaan we jullie leren ademhalen en ontspannen, maar voor een optimale voorbereiding is nog zoveel meer mogelijk. 70% van de stellen krijgt te maken met medische beslissingen, en daar wil je ook eerlijk op voorbereid zijn. Goed geinformeerde stellen met realistische verwachtingen ervaren minder angst en pijn, en zijn veel meer tevreden over de bevalling. Ongeacht het beloop, want dat heb je ook met de perfecte voorbereiding gewoon niet in de hand. Uit onderzoek blijkt dat niet de manier van bevallen (medische ingrepen of fysiek lijden) bepalen hoe tevreden je bent, maar de communicatie en emotionele ondersteuning.
En zo gaan wij jullie voorbereiden; als team, zodat jullie de geboorte samen beleven als het wonder dat het is.

Óók als jullie te maken krijgen met medische beslissingen tijdens de bevalling.

DrsMama

Wij zijn Bregje & Mirte.

Als artsen hebben wij veel ervaring met de ontwikkeling van jonge kinderen en hun ouders. Daarnaast zijn we beiden moeder van drie kinderen, een gouden combinatie;

kennis EN ervaring.

Wil je de cursus online volgen, maar mis je de persoonlijke aandacht? Boek dan de cursus met persoonlijke coaching! In een persoonlijke gesprek worden al jullie vragen beantwoord en stemmen we de informatie af op jullie behoeftes en wensen.

Zo leer je werkelijk alles wat jullie moeten weten zonder de deur uit te hoeven, met toch persoonlijke aandacht!

[ Hoe werkt de cursus? ]

Deze cursus bestaat uit 9 modules.

beeldvorming drs mama

Wat is jullie beeld over bevallen?

Realiseer je hoe belangrijk beeldvorming is ten aanzien van realistische verwachtingen.

Bevalling drs mama

De bevalling van A tot Z

Hoe verloopt een bevalling volgens het boekje? De basiskennis om alles aan op te hangen.

Pijn drs mama

Maak pijn weer klein

Pijn wordt vaak groter in ons hoofd omdat het ongrijpbaar en angstig voelt. Juist door meer te begrijpen van pijn wordt het weer behapbaar.

Pijn beinvloeden drs mama

Hoe ga je weeën opvangen?

Wat kunnen jullie samen doen om de weeen op te vangen en zo pijn te kunnen beïnvloeden? En welke rol pak je als partner?

ontsluiting drs mama

Het begin van de geboorte

Hoe kan een bevalling zich aandienen, wat kan er anders verlopen en hoe werkt een inleiding?

pijnbestrijding drs mama

Medicamenteuze pijnbestrijding

Alles wat je wilt weten over pijnbestrijding, zodat jullie straks een keuze kunnen maken waar niemand ooit iets van hoeft te vinden.

uitdrijving drs mama

De grote finale, het persen!

Het spannende deel van de bevalling is aangebroken, jullie gaan je baby nu snel ontmoeten. Wat gebeurd er tijdens de uitdrijving?

de baby drs mama

Hoera de baby is er! En wat nu?!

Leer meer over dat magische eerste uur, maar ook de eerste dag en de eerste week met de baby

extra's drs mama

Wat nou als je een keizersnede krijgt?

 Leer meer door ons extra aanbod.

[ Hoe werkt de cursus? ]

We doorlopen stapsgewijs alle onderdelen van de bevalling in chronologische volgorde. Te beginnen bij je beeldvorming, want die bepaalt je verwachtingen. Dan van het starten van weeen naar ontsluiting; hoe ontspanning, ademhalingstechnieken en je brein ingezet kunnen worden om in een positieve flow te raken. We ontleden pijn en geven je alle handvatten hoe hiermee om te gaan, in elke fase van de bevalling. Ook bij medische scenario’s kunnen we je niet alleen juist informeren, maar ook de opties bespreken die je hier hebt om de regie te behouden. Plus onze babyles, die jullie de kans geeft de allerbeste start te maken als gezin.

 Naast deze 9 lessen vind je talloze extra's; samenvattingen van iedere module, overwegingen voor in je bevalplan, ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen, perstechnieken, oxytocine-boosters, visueel bevalplan, keizersnede-cursus, herstelplan, geboorteverhalen en meer!

 

Door onze voorbereiding wordt deze geboorte de meest unieke, magische en mindblowing ervaring die jullie ooit samen hebben beleefd!