[ Auw! ]

Wie ‘bevallen’ zegt denkt vaak ‘pijn’. Maar wat is pijn tijdens een bevalling, en hoe kun je er het beste mee omgaan? Wat je denkt bij pijn en hoe je het ervaart is voor iedereen anders. Maar dat de meeste vrouwen er niet perse naar uitkijken is een gegeven.

Toch is het goed om eens diep in het onderwerp te duiken. Goed geïnformeerde stellen ervaren minder angst en pijn en zijn meer tevreden over de bevalling. En wie wil dat nou niet?

Als artsen hebben wij beiden veel baat gehad bij onze kennis over pijn en we gunnen iedereen die basis. Deze cursus kan een mooie aanvulling zijn op een fysieke cursus die je volgt, maar die de angst voor de pijn nog niet helemaal weg heeft genomen. Of volg onze volledige zwangerschapscursus online en leer álles wat je moet weten voor een optimale voorbereiding.

Door onze voorbereiding wordt deze geboorte de meest unieke, magische en mindblowing ervaring die jullie ooit samen hebben beleefd!

Wij zijn Bregje & Mirte.

Als artsen hebben wij veel ervaring met de ontwikkeling van jonge kinderen en hun ouders. Daarnaast zijn we beiden moeder van drie kinderen, een gouden combinatie;

kennis EN ervaring.


[ Hoe werkt de cursus? ]

Deze cursus bestaat uit 3 modules.

De eerste module behandelt pijn. Wat is pijn? Waarom is pijn onlosmakelijk verbonden met bevallen? En is pijn nog wel van deze tijd?

De tweede module geeft jullie alle handvatten om met pijn om te gaan, in elke fase van de bevalling. Jullie kunnen zo zelf bepalen wat bij jullie past.

De derde module bespreekt welke mogelijkheden er zijn voor medicamenteuze pijnbestrijding. Welke vormen zijn er, wat zijn de voordelen en de nadelen, zowel voor moeder als kind?

Naast de lessen krijg je nog vele extra’s; samenvattingen van iedere module, oefeningen, geboorteverhalen en meer.