EHBO bij kinderen

Hoe verdraagzaam ben jij als ouder naar jezelf als het gaat om het beschermen van je kinderen?

Onlangs hadden wij voor de tweede maal de eer om te mogen spreken over het ouderschap op de 4e editie van de Tripp Trapp Talks van Stokke. Alle fasen van het ouderschap, van de wording van ouders tot de work-life-balance bij het hebben van een druk gezin zijn in de afgelopen tijd in verschillende meetings voorbij gekomen. En nu sluiten wij af met iets wat ouders vaak erg spannend vinden; het beschermen van je kinderen tegen ongelukken met potentieel ernstige gevolgen.

Het volgen van een EHBO cursus is super nuttig, je kunt ten slotte leren hoe je kunt voorkomen dat je kind gevaar loopt, en ook leer je te handelen mocht er onverhoopt iets ernstigs gebeuren. Maar het is ook super spannend. Het is confronterend om stil te staan bij de gevaren die overal loeren en potentieel het leven van je kindje bedreigen. De verantwoordelijkheid die op jou als ouder rust kan soms zwaar voelen. Je wil een ontspannen ouder zijn en helemaal niet bezig zijn met gevaren.

Verantwoordelijkheid

Juist daarom zou je een EHBO cursus moeten volgen! Niet dat het nou zo ontspannen is om een paar uur lang te praten over verdrinken, verstikken, verbranden, vergiftiging, verkeersongevallen en welke ellende al niet meer, maar door te weten welke gevaren reëel zijn en vooral wat je kunt doen om ze te voorkomen, kun je je wel meer ontspannen gaan voelen. En helemaal als je onze cursus SAMEN volgt. Zo ben je gesteund tijdens de soms wat benauwde uurtjes EHBO ellende en kunnen jullie je samen verantwoordelijk voelen voor alle handelingen die je wel of niet wil nemen om je kinderen te beschermen.

Want ja, wij noemen ook maatregelen die je misschien niet wil nemen.

‘Pas op kijk uit’

Iedere ouder heeft zijn eigen opvattingen als het gaat over je kinderen beschermen. De ene ouder is veel angstiger en gaat verder in beschermende maatregelen dan de andere ouder die misschien wat meer risico neemt. En weet je; dat vinden wij allemaal oke. Je hoeft aan ons, als artsen van Drs Mama, of wie dan ook natuurlijk, daar geen verantwoording over af te leggen. Wij leggen enkel de feiten en cijfers op tafel, en iedere ouder pikt daar zelf uit op wat hij/zij nuttig of belangrijk vindt.

Ben jij het type ouder dat de hele tijd roept ‘pas op’ en ‘kijk uit’, het type dat alleen naar buiten gaat met een vastgelijmde helm en bubbeltjesplastic om je kind heen, die ouder die overal gevaren ziet; FINE! Of laat je je kind zonder bescherming in hoge bomen klimmen, verbrandt het zich regelmatig aan een hete pan, en geef je het veel ruimte om zelf te ontdekken ookal kan dat ernstig letsel tot gevolg hebben; OOK FINE!

De grootste beoordelaar van je handelen ben je zelf. Wees verdraagzaam naar jezelf en handel zonder terughoudendheid naar het type ouder dat je bent.

Verdraagzaam

Hoe verdraagzaam ben jij naar jezelf? Kom naar onze cursus, leer welke gevaren reëel zijn en hoe je ze kunt voorkomen. En leer wat je moet doen mocht er iets onverhoopt toch misgaan. Want een ongeluk zit in een klein hoekje, hoe voorzichtig of onvoorzichtig je ook bent…

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
X