Online Zwangerschapscursus

Bregje & Mirte

Vol vertrouwen de bevalling in met de juiste voorbereiding

Wij zijn Bregje en Mirte en wij bieden kwalitatieve zwangerschapscursussen voor jou en je partner. Als arts en ouder zijn wij zowel medisch onderlegd als ervaringsexpert. Dat resulteert in begrijpelijke en zeer volledige zwangerschapscursussen waar je écht wat aan hebt. Wil jij dat jouw partner gelijkwaardig betrokken wordt bij jullie avontuur? Wil je ideeën krijgen hoe je dit sámen aangaat? Dan is dit de cursus voor jou.

DE ONLINE ZWANGERSCHAPSCURSUS KOST NU €175,-
Reguliere prijs €198,-

Wij vinden het heel belangrijk dat iedereen die bij ons een cursus koopt, hier blij mee is. Je krijgt daarom van ons 14 dagen tevredenheidsgarantie mee. Is het niet wat je verwacht had? Dan krijg je het cursusgeld teruggestort!

gratis Module 'Bevalling van A tot Z'

Benieuwd of onze onze online zwangerschapscursus iets voor jullie is? 

Ontvang dan nu de module ‘Bevalling van A tot Z’ boordevol nuttige informatie over het verloop van een bevalling, helemaal gratis!

Gefeliciteerd met jullie zwangerschap!

Ok, ok, er is er maar 1 zwanger, maar jullie worden sámen ouders en de rol van de partner is super belangrijk. Hij/zij/hen maakt namelijk bewezen verschil; een bevalling verloopt beter en meer naar tevredenheid wanneer partners zich gelijkwaardig betrokken voelen en elkaar steunen.

En zo gaan wij jullie voorbereiden; als team, zodat jullie de geboorte samen beleven als het wonder dat het is.

Bekijk de video voor een sneak peek van de online zwangerschapscursus

Waarom onze online zwangerschapscursus volgen?

  • Je krijgt 9 uitgebreide modules boordevol nuttige informatie.
  • Geen andere online zwangerschapscursus is completer dan de onze.
  • Geen wollige verhalen, maar alles uitgelegd in heldere taal.
  • Als artsen en ouders van drie kinderen, hebben wij zowel ervaring als kennis in huis.
  • Je kunt starten en stoppen wanneer je wilt, eigenlijk zoals je favoriete Netflixserie 😉
  • Je hebt tot 6 maanden onbeperkt toegang.
  • Je krijgt 14 dagen tevredenheidsgarantie van ons. Is het niet wat je had verwacht? Dan krijg je het cursusgeld terug.
  • Als bonus krijg je een overzichtelijke samenvatting waar je alle informatie in een oogopslag terug kunt vinden.
De cursus kost nu €175,-

Reguliere prijs €198,-

70% krijgt te maken met medische beslissingen. Wees ook hierop voorbereid.

Het is misschien een onderwerp waar je liever niet aan denkt, maar wat wel erg belangrijk is om mee te nemen in de voorbereiding op je zwangerschap: medische beslissingen. Maar liefst 70% krijgt hier namelijk tijdens de bevalling mee te maken.

Hoe de bevalling verloopt heb je niet voor het kiezen, maar je voorbereiding erop wel. Het is bewezen dat goed geïnformeerde stellen met realistische verwachtingen minder angst en pijn ervaren en achteraf een beter gevoel overhouden aan de bevalling, wat het beloop ook is.

Uit onderzoek blijkt ook dat niet de manier van bevallen, maar de kennis, communicatie en emotionele ondersteuning bepalend zijn voor een fijne ervaring. Daarom gaan wij, met onze kennis en medische achtergrond, jullie zo goed mogelijk op alle scenario’s voorbereiden.

Wat maakt onze zwangerschapscursus zo goed?

Medische kennis

Wij zijn artsen die geloven in de natuurlijke kracht van het lichaam. Feit is echter wel dat 70% van de stellen tijdens de bevalling te maken krijgt met medische beslissingen. En daar wil je dus ook op voorbereid zijn.

Eerlijke informatie

Voor een realistische voorbereiding is een cursus waar je leert puffen en ontspannen niet meer afdoende. Jullie krijgen bij Drs Mama de juiste en eerlijke informatie, de zin van de onzin gescheiden. Kennis geeft je de mogelijkheid om regie te behouden!

Gelijkwaardig ouderschap

Het is wetenschappelijk bewezen dat partners van positieve invloed zijn op de geboorte. Daarom is alle cursusinhoud net zo belangrijk voor en gericht op de partner. Zo weet je precies hoe je elkaar optimaal kan ondersteunen bij de geboorte.

Wat wordt er tijdens de online zwangerschapscursus behandeld?

Wat is jullie beeld over bevallen?
Realiseer je hoe belangrijk beeldvorming is ten aanzien van realistische verwachtingen.
De bevalling van A tot Z
Hoe verloopt een bevalling volgens het boekje? De basiskennis om alles aan op te hangen.
Maak pijn weer klein
Pijn wordt vaak groter in ons hoofd omdat het ongrijpbaar en angstig voelt. Juist door meer te begrijpen van pijn wordt het weer behapbaar.
Hoe ga je weeën opvangen?
Wat kunnen jullie samen doen om de weeen op te vangen en zo pijn te kunnen beïnvloeden? En welke rol pak je als partner?
Het begin van de geboorte
Hoe kan een bevalling zich aandienen, wat kan er anders verlopen en hoe werkt een inleiding?
Medicamenteuze pijnbestrijding
Alles wat je wilt weten over pijnbestrijding, zodat jullie straks een keuze kunnen maken waar niemand ooit iets van hoeft te vinden.
De grote finale, het persen!
Het spannende deel van de bevalling is aangebroken, jullie gaan je baby nu snel ontmoeten. Wat gebeurd er tijdens de uitdrijving?
Hoera de baby is er! En wat nu?!
Leer meer over dat magische eerste uur, maar ook de eerste dag en de eerste week met de baby.
Wat nou als je een keizersnede krijgt?

Of plots tegen een inleiding aankijkt. Leer meer door ons extra aanbod.

In deze cursus bespreken we alles wat je moet weten voor je bevalling, van A tot Z, van puffen tot perswee. Geen andere online zwangerschapscursus is zo compleet als de onze, dat durven wij best te beweren. Daarom krijg je van ons 14 dagen tevredenheidsgarantie mee. Is het niet wat je had verwacht? Dan krijg je binnen 14 dagen je geld terug.

Dit is wie wij zijn:

Wij zijn artsen Bregje & Mirte.

Als artsen hebben wij veel ervaring met de ontwikkeling van jonge kinderen en hun ouders. Daarnaast zijn we beiden moeder van drie kinderen. Een gouden combinatie dus

Wij zijn podcastmakers

Voor onze podcast ‘wijzer in verwachting’ interviewen wij mensen over de geboorte van hun kind. Dat leidt tot mooie, spannende, bijzondere en soms zelfs grappige verhalen.

Featured by Eva Jinek!

Wij worden regelmatig geïnterviewd over zwangerschap en bevallingen door diverse media. De meest bekende zijn de artikelen van Evajinek.nl!

> 100 keer een 5-sterren review!

Hele fijne cursus! Geeft een realistische kijk op bevallen, met aandacht voor zowel de medische keuzes waar je voor kan komen te staan als voor het emotionele/mentale aspect. Ook is er veel aandacht voor de rol van de partner. En dat alles met een gezonde dosis humor verteld 😉

Dagmar K. Avatar Dagmar K.
29 augustus 2023

Naast een erg leerzame cursus ook een heel leuke cursus, waar ik me als partner (zonder al te veel voorkennis 😉 ) ook erg op mijn gemak voelde. Zowel goede wetenschappelijke onderbouwing als leuke praktijkvoorbeelden kwamen langs. Alle cursusavonden zijn we samen geweest, en dat was erg waardevol. Zo heeft het veel goede gesprekken opgeleverd met mijn vriendin over de toekomstige bevalling.

Teun Brinkman Avatar Teun Brinkman
7 november 2021

Ondanks het feit dat we de cursus niet in reallife konden volgen door de Lockdown maar in dit geval via Zoom, hebben mijn partner en ik er heel veel aan gehad en vonden we het bovendien erg leuk. Het was een hele informatieve down to earth zwangerschapscursus voor beiden! (zeker aan te raden voor de aanstaande vaders onder ons!:) )

Brian Loui John Avatar Brian Loui John
13 april 2021

Combi-deal met Online-EHBO

Boek tegelijkertijd met de zwangerschapscursus de online kinder- en baby EHBO cursus.

Je betaald dan geen €79,-, maar slechts 60,-

Heb je nog vragen? Wij hebben alvast deze antwoorden:

Absoluut, je krijgt precies dezelfde hoeveelheid informatie in de online cursus, maar dan achter je scherm, met terugspoelmogelijkheid en in je eigen tijd.

Je hebt 6 maanden toegang tot de cursus.

Wij leggen alles helder uit en in duidelijke taal. Verder kun je alle info terugvinden in onze uitgebreide samenvatting en je kunt alle modules en onderdelen van de cursus altijd terugkijken.

Deze vraag begrijpen we heel goed. Dat is natuurljk allereerst een persoonlijke afweging. We krijgen heel veel positieve reacties op de cursus, omdat de tone of voice toch heel persoonlijk aandoet. Mocht je de cursus echt persoonlijk willen maken, dan raden we aan om er een coaching bij te boeken. Dit kan ook later erbij geboekt worden.

Dan kun je altijd nog een of meer losse online coachingsessies bij ons boeken waarin we uitgebreid ingaan

Kortgezegd: een gedegen voorbereiding voor beide partners op de geboorte zodat deze zo fijn mogelijk verloopt. Ook als die niet zo loopt als je gepland of gehoopt had.

Wij hebben de meest volledige online zwangerschapscursus die op dit moment in Nederland wordt aangeboden. Daar zijn wij zeker van! Daarom krijg je van ons 14 dagen tevredenheidsgarantie mee. Is het niet wat je had verwacht? Dan krijg je binnen 14 dagen je geld terug.

Zeker, de factuur wordt opgemaakt met de gegevens die je achterlaat. Voor eventuele vergoeding wil de verzekeraar dat je naam (die van de zwangere) adres en woonplaats op de factuur staan.

Voor een vergoeding heb je doorgaans een aanvullende verzekering nodig. Per aanvullende verzekering is het verschillend wat en hoeveel je vergoed krijgt. Voor vragen over vergoeding van een cursus kun je het beste rechtstreeks contact opnemen met je verzekeraar. We zijn zelfstandig en bewust niet gelieerd aan Verenigingen.

Dat betekent dat als je vrije zorgkeuze hebt een goede kans hebt om de cursus vergoed te krijgen, maar indien je verzekeraar voorwaarden stelt die van toepassing zijn op verenigingen, dan wordt er meestal niet vergoed.

Zwangerschapscursus

€198,-
€175,-