F.A.Q.

fysieke ZWANGERSCHAPSCURSUS

Unfortunately all of out courses are in Dutch. Only coaching is possible in English, but we can not support the coaching with any of our online video’s, because it’s all in Dutch.
 
We can recommend an English spoken course:  https://childbirthclassgale.com Hopefully this course suits you well.

Bij inschrijven vind je alle data bij elkaar in de kalender.

Wij geven cursus op 2 locaties. De meeste cursussen zijn bij Charley’s op de Nieuwe Kerkstraat 26 in Amsterdam. 

De cursus in 1 dag doordeweeks is bij de Boezemvriend, Overtoom 205 in Amsterdam.

Drs Mama kiest ervoor partners gelijkwaardig onderdeel te laten zijn van deze cursus. Want bevallen doe je in onze optiek samen. Lukt het je partner een keer niet om erbij te zijn is dat natuurlijk geen probleem. Andersom kan ook, soms is de zwangere verhinderd en dan komt de partner alleen.

We merken dat dit in een paar jaar tijd (sinds Drs Mama startte) eigenlijk nooit meer een vraag is en alle partners graag meekomen.

Dat is natuurlijk onwijs balen. Gelukkig hebben we elke les helemaal online beschikbaar, waardoor je niets hoeft te missen. Kom de volgende les net even iets eerder en dan kunnen we alle nog bestaande vragen bespreken.

Voor een vergoeding heb je doorgaans een aanvullende verzekering nodig. Per aanvullende verzekering is het verschillend wat en hoeveel je vergoedt krijgt. Voor vragen over vergoeding van een cursus kun je het beste rechtstreeks contact opnemen met je verzekeraar. We zijn zelfstandig en bewust niet gelieerd aan Verenigingen.

Dat betekent dat als je vrije zorgkeuze hebt een goede kans hebt om de cursus vergoedt te krijgen, maar indien je verzekeraar voorwaarden stelt die van toepassing zijn op verenigingen, dan wordt er meestal niet vergoedt.

Wij kennen de cravings van een zwangere. En diens partner. We zorgen zelf elke cursusavond voor thee, water en wat lekkers.

Daar kunnen we een boek over schrijven, maar dit is het korte antwoord. De grootste vraag is: wat past bij jullie?

De 4-weekse cursus is behalve het meest uitgebreid ook een manier om 4 avonden echt even samen stil te staan bij de aanstaande geboorte. Onze cursussen zijn heel informatie-intensief en het kan fijn zijn om alles even te kunnen laten bezinken en na te bespreken, elke keer als je weer naar huis fietst. Zo leef je langzaam samen toe naar de geboorte en kunnen jullie echt als team optrekken.


De cursus in 1 dag behandelt dezelfde informatie, maar naast de fysieke bijeenkomst waarin jullie je vragen kunnen stellen en andere zwangere stellen kunnen ontmoeten, krijgen jullie een deel van de info als online modules, om in je eigen tijd en tempo te bekijken.


Een derde mogelijkheid is de privé-cursus, waarin je de hele uitgebreide cursus krijgt middels online modules, en een persoonlijke coaching van 1-1,5 uur, waardoor de info echt helemaal aangepast kan worden aan jullie wensen en behoeftes.

Nee, je hebt geen speciale kleding nodig.

4 weekse cursus: €350,-

Cursus in 1 dag €245,-

Privé cursus €223,-

Opfriscursus €150,-

We maken vaak mee dat het drukke leven na een inschrijving vaak de overhand neemt. De betaling wordt vergeten, of de intake niet terug gestuurd. Dit ondervangen we door direct te betalen, daarmee is jullie plek direct gereserveerd. En komen er dus geen kapers langs zij.

Zie onze algemene voorwaarden. Afhankelijk van wanneer je annuleert krijg je wel of geen cursus geld terug.

Wij houden ons aan de regels en maatregelen vanuit de overheid. We zorgen voor 1,5 meter afstand tussen de stellen. De deuren staan open voor de ventilatie. Bij rondlopen en binnenkomen draag je een mond-masker. Bij klachten, kan je zonder negatieve test niet mee doen en zal je die avond in moeten loggen via Zoom.

In principe is dit voor ons niet haalbaar. Heb je een hele uitzonderlijke situatie, neem dan even contact met ons op via de mail. 

COACHING

Wij hebben op dit moment geen afspraken met de verzekering. We gaan er vanuit dat de meeste verzekeringen niet zullen vergoeden. Mogelijk wordt er vergoedt onder de noemer ‘alternatieve geneeswijze’. Dit zal je zelf moeten nagaan bij je verzekering.

Zowel voor de voorbereiding op de geboorte, als de baby er is, het ouderschap danwel vragen over EHBO. De coaching is persoonlijk en richt zich op de vragen of onzekerheden die jullie hebben. 

Via Calendly zijn er verschillende tijden in te boeken. Drs Mama begrijpt dat je baby vaak slaapt, een ritme heeft (of niet), en jij nog moet ontbijten, dus als het allemaal niet past, mail ons dan even. Dan denken we met jullie mee. 

Een coachingsconsult duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur. Zo hebben we genoeg tijd om de situatie in te schatten, al je vragen te beantwoorden en ervoor te zorgen dat we je achterlaten met alle handvatten die je nodig hebt. Heb je langer nodig? Dan plannen we een nieuwe afspraak.

Het is ons advies dat alle ouders aanwezig zijn. Dit omdat je samen meer hoort dan alleen, omdat gemaakte afspraken soms moeilijk uit te leggen zijn aan je partner en je de achtergrond info soms niet meer helder kan overbrengen.

Wij zijn beide jeugdarts. Bregje werkt nog dagelijks met baby’s en kinderen. Daarnaast kennen we als ouders het klappen van de zweep en begrijpen we als geen ander dat algemene adviezen bijna nooit lekker passen op jullie persoonlijke situatie.

Het unieke van Drs Mama is dat we onze medische kennis continue laten toetsen of het probleem een medische achtergrond heeft of dat het past binnen de normale ontwikkeling van een baby. Meestal speelt er geen medisch probleem, maar als die twijfel niet weggenomen kan worden, dan weten we uit ervaring dat er met weinig overtuiging aan verbetering gewerkt kan worden. We zijn niet medisch verantwoordelijk tijdens de coaching.

Online CURSUS

Al onze online cursussen geven toegang tot de cursus voor 6 maanden.

Ja, absoluut. Het fijne van de online cursus is dat je zo vaak je wilt kan kijken en kan stoppen en starten wanneer het jullie uitkomt.

Deze vraag begrijpen we heel goed. Dat is natuurljk allereerst een persoonlijke afweging. We krijgen heel veel positieve reacties op de cursus, omdat de tone of voice toch heel persoonlijk aandoet. Mocht je de cursus echt persoonlijk willen maken, dan raden we aan om er een coaching bij te boeken. Dit kan ook later erbij geboekt worden.

Mail ze! Wij beantwoorden ze namelijk graag. En zo creëren we ook een kleine FAQ data-bank voor andere cursisten. 

Voor een vergoeding heb je doorgaans een aanvullende verzekering nodig. Per aanvullende verzekering is het verschillend wat en hoeveel je vergoedt krijgt. Voor vragen over vergoeding van een cursus kun je het beste rechtstreeks contact opnemen met je verzekeraar. We zijn zelfstandig en bewust niet gelieerd aan Verenigingen.

Dat betekent dat als je vrije zorgkeuze hebt een goede kans hebt om de cursus vergoedt te krijgen, maar indien je verzekeraar voorwaarden stelt die van toepassing zijn op verenigingen, dan wordt er meestal niet vergoedt.

EHBO wordt heel spaarzaam vergoedt. Je hebt er altijd een aanvullende verzekering voor nodig. 

Wij reiken geen certificaat uit voor de online cursus.

Zeker, de factuur wordt opgemaakt met de gegevens die je achterlaat. Voor eventuele vergoeding wil de verzekeraar dat je naam (die van de zwangere) adres en woonplaats op de factuur staan.

Zwangerschapscursus: €198,- op dit moment met korting: €168,-

Keizersnede cursus: €69,-

EHBO cursus €99,- op dit moment met korting: €79,-

Ja, die krijgen jullie. Is het niet wat je verwacht had? Dan mail je ons en dan krijg je je geld terug. Graag horen we wat jullie daartoe deed besluiten zodat we de cursus weer kunnen verbeteren.

EHBO CURSUS

Unfortunately we have no First Aid courses in English. You can check  rode kruis: https://shop.rodekruis.nl/ehbo-cursussen/filter/first-aid-course-english

Bregje is behalve arts ook officieel gecertificeerd instructeur conform de Nederlandse Reanimatie Raad. 

Dit is sterk afhankelijk van het type verzekering en de voorwaarden van je verzekeraar. Vaak is een voorwaarde dat een certificaat wordt afgegeven na het volgen van de cursus. Helaas geldt dan nog steeds dat voor minder dan 20% van onze klanten de zorgverzekeraar daadwerkelijk vergoed. Omdat dit ons inziens ouders onnodig op kosten jaagt kiezen wij ervoor geen certificaat uit te reiken. 

Wat je leert in deze baby- en kinder- EHBO cursus is toepasbaar bij baby’s en kinderen tot 12 jaar. De cijfers van ongevalstypen en letsel zijn van toepassing op kinderen tot 4 jaar. 

Bij inschrijven vind je alle data bij elkaar in de kalender.

De cursus vindt plaats bij Charley’s op de Nieuwe Kerkstraat 26 in Amsterdam

Zie onze algemene voorwaarden. Afhankelijk van wanneer je annuleert krijg je wel of geen cursusgeld terug.

Er is altijd de mogelijkheid om terug te vallen op de online cursus die dezelfde informatie behandelt, natuurlijk met uitzondering van het oefenen op de reanimatie-poppen. De theorie van de reanimatie wordt online wel behandeld. 

Het is een intensieve cursus dus wat eten van tevoren is aan te raden. Tijdens de cursus is er thee, water en wat lekkers. 

Wij houden ons aan de regels en maatregelen vanuit de overheid. We zorgen voor 1,5 meter afstand tussen de stellen. De deuren staan open voor de ventilatie. Hygiene-maatregelen opgesteld door de NRR worden gevolgd. Zo reanimeren met handschoenen aan, worden alle materialen bij het wisselen van klant uitgebreid ontsmet en krijgt ieder stel een eigen set longen voor de reanimatie. Bij klachten kan je, zonder negatieve PCR-test, niet mee doen. Je kunt dan de cursus online volgen.