Keizersnede cursus

Weten wat je kunt verwachten bij een keizersnede

 

Wij zijn Bregje en Mirte en wij bieden kwalitatieve zwangerschapscursussen voor jou en je partner. Als arts en ouder zijn wij zowel medisch onderlegd als ervaringsexpert. Dat resulteert in begrijpelijke en zeer volledige zwangerschapscursussen waar je écht wat aan hebt. Wil je dat jouw partner gelijkwaardig betrokken wordt bij jullie avontuur en dit echt sámen aangaan? Dan is dit de cursus voor jou!

DE ONLINE KEIZERSNEDECURSUS KOST NU €69,-

Reguliere prijs €79,-

Wij vinden het heel belangrijk dat iedereen die bij ons een cursus koopt, hier blij mee is. Je krijgt daarom  van ons 14 dagen tevredenheidsgarantie mee. Is het niet wat je verwacht had? Dan krijg je het cursusgeld teruggestort!

1 op de 6 stellen krijgt een keizersnede

 

Jullie willen de geboorte beleven als het wonder dat het is. Ook als jullie, verwacht of onverwacht, een keizersnede krijgen. Dit is het geval bij 1 op de 6 stellen. Best realistisch dus. Zo realistisch dat wij denken dat je hierop voorbereiden een vast onderdeel zou moeten zijn van iedere cursus.

Vaak ervaren stellen een keizersnede als een teleurstelling. Je hebt geen controle meer over het geboorteproces en bent overgeleverd aan de beslissingen van een medisch team. Dat hoeft niet. Als artsen en ervaringsdeskundigen helpen we je de regie te behouden. Je weet niet alleen wat je kunt verwachten, je hebt ook zicht op de keuzes die voor jullie belangrijk zijn.

Door onze voorbereiding wordt ook deze geboorte de meest unieke, magische en mindblowing ervaring die jullie ooit samen hebben beleefd!

Waarom onze online keizersnedecursus volgen?

  • Je krijgt drie uitgebreide modules over de keizersnede, wat te doen met weeën en de baby.
  • De theorie en praktijk uitgelegd in heldere taal.
  • Als artsen en ouders van drie kinderen, hebben wij zowel ervaring (ook met keizersnedes) als kennis in huis. 
  • Je kunt starten en stoppen wanneer je wilt, eigenlijk zoals je favoriete Netflixserie 😉
  • Je hebt tot 6 maanden onbeperkt toegang.
  • Je krijgt 14 dagen tevredenheidsgarantie van ons. Is het niet wat je had verwacht? Dan krijg je het cursusgeld terug.
  • Als bonus krijg je een overzichtelijke samenvatting waar je alle informatie in een oogopslag terug kunt vinden.
  • Nog meer nuttige extra’s!
De cursus kost nu €69,-.

Regie pakken bij een keizersnede

 

Ondanks dat 1 op de 6 mensen bevalt met een keizersnede wordt een keizersnede bijna niet behandeld in alle zwangerschapsboeken, cursussen, flyers en zelfs niet in films. 

Om straks regie te kunnen behouden en om deze geboorte ‘eigen’ te maken is het goed om je voor te bereiden en jullie wensen ten aanzien van dit moment duidelijk voor ogen te krijgen.

Het is bewezen dat goed geïnformeerde stellen met realistische verwachtingen minder angst en pijn ervaren en achteraf een beter gevoel overhouden aan de bevalling, wat het beloop ook is.

Uit onderzoek blijkt ook dat niet de manier van bevallen, maar de kennis, communicatie en emotionele ondersteuning bepalend zijn voor een fijne ervaring, ook bij een keizersnede.

Wat maakt onze cursus zo goed?

Medische kennis

Wij zijn artsen die geloven in de natuurlijke kracht van het lichaam. Feit is echter wel dat 70% van de stellen tijdens de bevalling te maken krijgt met medische beslissingen. En daar wil je dus ook op voorbereid zijn.

Eerlijke informatie

Voor een realistische voorbereiding is een cursus waar je leert puffen en ontspannen niet meer afdoende. Jullie krijgen bij Drs Mama de juiste en eerlijke informatie, de zin van de onzin gescheiden. Kennis geeft je de mogelijkheid om regie te behouden!

Gelijkwaardig ouderschap

Het is wetenschappelijk bewezen dat partners van positieve invloed zijn op de geboorte. Daarom is alle cursusinhoud net zo belangrijk voor en gericht op de partner. Zo weet je precies hoe je elkaar optimaal kan ondersteunen bij de geboorte.

Dit behandelen we tijdens de online keizersnedecursus:

De keizersnede

Wat kun je verwachten van een keizersnede? Hoe gaat het in z’n werk? Wat komt er allemaal bij kijken?

Pijn beïnvloeden

Ook bij een geplande keizersnede kan de bevalling opeens starten met weeën. Wat kunnen jullie samen doen om de weeën op te vangen en zo pijn te beïnvloeden? En welke rol pak je als partner?

De baby

Alles over de baby in het eerste uur, de eerste dag en de eerste week na een keizersnede.

Inclusief de volgende extra's

Samenvattingen per les

In een heldere en zeer volledige samenvatting alle belangrijke punten op een rijtje. Zo kun je de stof makkelijk herhalen en snel dingen opzoeken.

Extra's

De cursus wordt ondersteund door allerlei extra’s. Wellicht helpt het jullie om geboorteverhalen te lezen van andere ouders die een keizersnede meemaakte. Of wil je aan de slag met een geboorteplan en ook een herstelplan voor de keizersnede. De extra’s geven mogelijkheid tot verdieping van al het geleerde.

In deze cursus bespreken we alles wat je moet weten voor je keizersnede, van A tot Z, van opties tot onvoorziene zaken. Geen andere online keizersnedecursus is zo compleet als de onze, dat durven wij best te beweren. Daarom krijg je van ons 14 dagen tevredenheidsgarantie mee. Is het niet wat je had verwacht? Dan krijg je binnen 14 dagen je geld terug.

Dit is wie wij zijn:

Wij zijn artsen Bregje & Mirte.

 

Als artsen hebben wij veel ervaring met de ontwikkeling van jonge kinderen en hun ouders. Daarnaast zijn we beiden moeder van drie kinderen. Een gouden combinatie dus.

kennis EN ervaring. En ja, ook ervaring met een keizersnede!

Wij zijn podcastmakers

Voor onze podcast ‘wijzer in verwachting’ interviewen wij mensen over de geboorte van hun kind. Dat leidt tot mooie, spannende, bijzondere en soms zelfs grappige verhalen, inclusief keizersnedes.

Featured by Eva Jinek!

Wij worden regelmatig geïnterviewd over zwangerschap en bevallingen door diverse media. De meest bekende zijn de artikelen van Evajinek.nl!

Ideale cursus voor mensen die waarde hechten aan betrokkenheid v/d partner en gelijkwaardigheid (niet alleen op de zwangere gericht), realistische verwachtingen, wetenschappelijke onderbouwing. Niet te ver uitschietend naar heel medisch of juist zweverig. Praktisch en verdiepend. Mirte en Bregje hebben jarenlange medische ervaring. Fijne, ontspannen sfeer bij de cursusavonden. Wij volgden de cursus van 4 weken/ 4 bijeenkomsten.

thumb Lisan de Nood
1 augustus 2022

Hele fijne en duidelijke cursus ter voorbereiding op het ouderschap!

thumb Inge Dekker
7 juni 2022

Dankzij deze cursus ben ik als partner goed voorbereid op de aanstaande bevalling van mijn vrouw. Ik heb nu realistische verwachtingen en weet hoe ik het beste mijn vrouw kan ondersteunen. Uiteraard moet ik mijzelf nog wel bewijzen ;). Maar aan de cursus van Drs Mama kan het niet liggen. Ook het online portaal biedt tijdens en na de cursus houvast. Verder een dikke pluim voor cursusleider Mirte. Haar energie, kennis van zaken en oog voor ook de partner is top! Het is jammer dat de cursus maar vier avonden duurde. 

Mirte, bedankt en (hopelijk) tot ziens!

thumb Daan van Engelen
15 december 2021

Omdat we weten dat het hebben van realistische verwachtingen de geboorte ervaring positief beïnvloed. Ondanks dat 1 op de 6 mensen bevalt met een keizersnede wordt een keizersnede bijna niet behandeld in alle zwangerschapsboeken, cursussen, flyers en zelfs niet in films. 

Om straks regie te kunnen behouden en om deze geboorte ‘eigen’ te maken is het goed om je voor te bereiden en jullie wensen ten aanzien van dit moment duidelijk voor ogen te krijgen.

Je hebt 6 maanden toegang tot de cursus.

Wij leggen alles helder uit en in duidelijke taal. Verder kun je alle info terugvinden in onze uitgebreide samenvatting en je kunt alle modules en onderdelen van de cursus altijd terugkijken.

Deze vraag begrijpen we heel goed. Dat is natuurlijk allereerst een persoonlijke afweging. We krijgen heel veel positieve reacties op de cursus, omdat de tone of voice toch heel persoonlijk aandoet. Mocht je de cursus echt persoonlijk willen maken, dan raden we aan om er een coaching bij te boeken. Dit kan ook later erbij geboekt worden.

Kies dan voor de online zwangerschapscursus. Daarin wordt ook de keizersnede uitgebreid besproken, zodat je op alle scenario’s bent voorbereid.

Kortgezegd: een gedegen voorbereiding voor beide (of alle) partners op een keizersnede zodat deze zo fijn mogelijk verloopt. Ook als je deze niet per se gepland had.

Wij hebben de meest volledige online zwangerschapscursus die op dit moment in Nederland wordt aangeboden. Daar zijn wij zeker van! Daarom krijg je van ons 14 dagen tevredenheidsgarantie mee. Is het niet wat je had verwacht? Dan krijg je binnen 14 dagen je geld terug.

Dan kun je altijd nog een of meer losse online coachingsessies bij ons boeken waarin we uitgebreid ingaan op al jouw vragen.

Zeker, de factuur wordt opgemaakt met de gegevens die je achterlaat. Voor eventuele vergoeding wil de verzekeraar dat je naam (die van de zwangere) adres en woonplaats op de factuur staan.

Voor een vergoeding heb je doorgaans een aanvullende verzekering nodig. Per aanvullende verzekering is het verschillend wat en hoeveel je vergoed krijgt. Voor vragen over vergoeding van een cursus kun je het beste rechtstreeks contact opnemen met je verzekeraar. We zijn zelfstandig en bewust niet gelieerd aan Verenigingen.

Dat betekent dat als je vrije zorgkeuze hebt een goede kans hebt om de cursus vergoed te krijgen, maar indien je verzekeraar voorwaarden stelt die van toepassing zijn op verenigingen, dan wordt er meestal niet vergoed.

Keizersnede Cursus

€79,-
€69,-.