Keizersnede cursus

Weten wat je kunt verwachten bij een keizersnede

 

Wij zijn Bregje en Mirte en wij bieden kwalitatieve zwangerschapscursussen voor jou en je partner. Als arts en ouder zijn wij zowel medisch onderlegd als ervaringsexpert. Dat resulteert in begrijpelijke en zeer volledige zwangerschapscursussen waar je écht wat aan hebt. Wil je dat jouw partner gelijkwaardig betrokken wordt bij jullie avontuur en dit echt sámen aangaan? Dan is dit de cursus voor jou!

DE ONLINE KEIZERSNEDECURSUS KOST NU €69,-

Reguliere prijs €79,-

Wij vinden het heel belangrijk dat iedereen die bij ons een cursus koopt, hier blij mee is. Je krijgt daarom  van ons 14 dagen tevredenheidsgarantie mee. Is het niet wat je verwacht had? Dan krijg je het cursusgeld teruggestort!

Waarom onze online keizersnedecursus volgen?

  • Je krijgt drie uitgebreide modules met álle kennis over de keizersnede, wat nou als je toch weeën krijgt en het eerste uur, de eerste dag en de eerste week met de baby.
  • De theorie en praktijk uitgelegd in heldere taal.
  • Inclusief herstelplan
  • Als artsen en ouders van drie kinderen, hebben wij zowel ervaring (ook met keizersnedes) als kennis in huis. 
  • Je kunt starten en stoppen wanneer je wilt, eigenlijk zoals je favoriete Netflixserie 😉
  • Je hebt tot 6 maanden onbeperkt toegang.
  • Je krijgt 14 dagen tevredenheidsgarantie van ons. Is het niet wat je had verwacht? Dan krijg je het cursusgeld terug.
  • Als bonus krijg je een overzichtelijke samenvatting waar je alle informatie in een oogopslag terug kunt vinden.
  • Nog meer nuttige extra’s!
De cursus kost nu €69,-.

Bekijk de video voor een sneak peek van de online keizersnede cursus

Wat maakt onze cursus zo goed?

Door artsen

Het is bekend dat hoe meer kennis je hebt, je meer controle ervaart over het proces en het werkt angst reducerend. Een keizersnede daar wil je dus op voorbereid zijn.

Empowering

Wij onderbouwen onze adviezen met de meest recente onderzoeken en cijfers. Jullie krijgen bij Drs Mama de juiste en eerlijke informatie, de zin van de onzin gescheiden. 

Gelijkwaardig ouderschap

Het is wetenschappelijk bewezen dat partners van positieve invloed zijn op de geboorte.  Door de cursus samen te doen weet je precies hoe je elkaar optimaal kan ondersteunen bij de keizersnede.

Regie pakken bij een keizersnede

 

Ondanks dat 1 op de 6 mensen bevalt met een keizersnede wordt een keizersnede bijna niet behandeld in alle zwangerschapsboeken, cursussen, flyers en zelfs niet in films. 

Om straks regie te kunnen behouden en om deze geboorte ‘eigen’ te maken is het goed om je voor te bereiden en jullie wensen ten aanzien van dit moment duidelijk voor ogen te krijgen.

Het is bewezen dat goed geïnformeerde stellen met realistische verwachtingen minder angst en pijn ervaren en achteraf een beter gevoel overhouden aan de bevalling, wat het beloop ook is.

Uit onderzoek blijkt ook dat niet de manier van bevallen, maar de kennis, communicatie en emotionele ondersteuning bepalend zijn voor een fijne ervaring, ook bij een keizersnede.

1 op de 6 stellen krijgt een keizersnede

 

Jullie willen de geboorte beleven als het wonder dat het is. Ook als jullie, verwacht of onverwacht, een keizersnede krijgen. Dit is het geval bij 1 op de 6 stellen. Best realistisch dus. Zo realistisch dat wij denken dat je hierop voorbereiden een vast onderdeel zou moeten zijn van iedere cursus.

Vaak ervaren stellen een keizersnede als een teleurstelling. Je hebt geen controle meer over het geboorteproces en bent overgeleverd aan de beslissingen van een medisch team. Dat hoeft niet. Als artsen en ervaringsdeskundigen helpen we je de regie te behouden. Je weet niet alleen wat je kunt verwachten, je hebt ook zicht op de keuzes die voor jullie belangrijk zijn.

Door onze voorbereiding wordt ook deze geboorte de meest unieke, magische en mindblowing ervaring die jullie ooit samen hebben beleefd!

Dit behandelen we tijdens de online keizersnedecursus:

De keizersnede

Wat kun je verwachten van een keizersnede? Hoe gaat het in z’n werk? Wat komt er allemaal bij kijken?

Pijn beïnvloeden

Ook bij een geplande keizersnede kan de bevalling opeens starten met weeën. Wat kunnen jullie samen doen om de weeën op te vangen en zo pijn te beïnvloeden? En welke rol pak je als partner?

De baby

Alles over de baby in het eerste uur, de eerste dag en de eerste week na een keizersnede.

Inclusief de volgende extra's

Samenvattingen per les

In een heldere en zeer volledige samenvatting alle belangrijke punten op een rijtje. Zo kun je de stof makkelijk herhalen en snel dingen opzoeken.

Extra's

De cursus wordt ondersteund door allerlei extra’s. Wellicht helpt het jullie om geboorteverhalen te lezen van andere ouders die een keizersnede meemaakte. Of wil je aan de slag met een geboorteplan en ook een herstelplan voor de keizersnede. De extra’s geven mogelijkheid tot verdieping van al het geleerde.

In deze cursus bespreken we alles wat je moet weten voor je keizersnede, van A tot Z, van opties tot onvoorziene zaken. Geen andere online keizersnedecursus is zo compleet als de onze, dat durven wij best te beweren. Daarom krijg je van ons 14 dagen tevredenheidsgarantie mee. Is het niet wat je had verwacht? Dan krijg je binnen 14 dagen je geld terug.

Dit is wie wij zijn:

Wij zijn artsen Bregje & Mirte.

 

Als artsen hebben wij veel ervaring met de ontwikkeling van jonge kinderen en hun ouders. Daarnaast zijn we beiden moeder van drie kinderen. Een gouden combinatie dus.

kennis EN ervaring. En ja, ook ervaring met een keizersnede!

Wij zijn podcastmakers

Voor onze podcast ‘wijzer in verwachting’ interviewen wij mensen over de geboorte van hun kind. Dat leidt tot mooie, spannende, bijzondere en soms zelfs grappige verhalen, inclusief keizersnedes.

Featured by Eva Jinek!

Wij worden regelmatig geïnterviewd over zwangerschap en bevallingen door diverse media. De meest bekende zijn de artikelen van Evajinek.nl!

Hele fijne en duidelijke cursus ter voorbereiding op het ouderschap!

Inge Dekker Avatar Inge Dekker
7 juni 2022

Ik ben erg blij met deze cursus. Het is in fijne stukken opgedeeld, praktisch, to the point en heeft me een goed beeld gegeven over zaken waar ik nog over na moest denken, vragen over kon stellen of zelf beslissingen in kon maken. Zeker een aanrader als je al weet dat je een keizersnede krijgt!

Jolanda Ginjaar Avatar Jolanda Ginjaar
28 januari 2024

Hele informatieve cursus met de nadruk op de eigen ervaring van een bevalling. De persoonlijke aandacht was een positieve ervaring.

Elsbeth Ronner Avatar Elsbeth Ronner
17 januari 2022

Combi-deal met Online-EHBO

Boek tegelijkertijd met de keizersnede cursus de online kinder- en baby EHBO cursus.

Je betaald dan geen €79,-, maar slechts 60,-

Heb je nog vragen? Wij hebben alvast deze antwoorden:

Omdat we weten dat het hebben van realistische verwachtingen de geboorte ervaring positief beïnvloed. Ondanks dat 1 op de 6 mensen bevalt met een keizersnede wordt een keizersnede bijna niet behandeld in alle zwangerschapsboeken, cursussen, flyers en zelfs niet in films. 

Om straks regie te kunnen behouden en om deze geboorte ‘eigen’ te maken is het goed om je voor te bereiden en jullie wensen ten aanzien van dit moment duidelijk voor ogen te krijgen.

Je hebt 6 maanden toegang tot de cursus.

Wij leggen alles helder uit en in duidelijke taal. Verder kun je alle info terugvinden in onze uitgebreide samenvatting en je kunt alle modules en onderdelen van de cursus altijd terugkijken.

Deze vraag begrijpen we heel goed. Dat is natuurlijk allereerst een persoonlijke afweging. We krijgen heel veel positieve reacties op de cursus, omdat de tone of voice toch heel persoonlijk aandoet. Mocht je de cursus echt persoonlijk willen maken, dan raden we aan om er een coaching bij te boeken. Dit kan ook later erbij geboekt worden.

Kies dan voor de online zwangerschapscursus. Daarin wordt ook de keizersnede uitgebreid besproken, zodat je op alle scenario’s bent voorbereid.

Kortgezegd: een gedegen voorbereiding voor beide (of alle) partners op een keizersnede zodat deze zo fijn mogelijk verloopt. Ook als je deze niet per se gepland had.

Wij hebben de meest volledige online zwangerschapscursus die op dit moment in Nederland wordt aangeboden. Daar zijn wij zeker van! Daarom krijg je van ons 14 dagen tevredenheidsgarantie mee. Is het niet wat je had verwacht? Dan krijg je binnen 14 dagen je geld terug.

Dan kun je altijd nog een of meer losse online coachingsessies bij ons boeken waarin we uitgebreid ingaan op al jouw vragen.

Zeker, de factuur wordt opgemaakt met de gegevens die je achterlaat. Voor eventuele vergoeding wil de verzekeraar dat je naam (die van de zwangere) adres en woonplaats op de factuur staan.

Voor een vergoeding heb je doorgaans een aanvullende verzekering nodig. Per aanvullende verzekering is het verschillend wat en hoeveel je vergoed krijgt. Voor vragen over vergoeding van een cursus kun je het beste rechtstreeks contact opnemen met je verzekeraar. We zijn zelfstandig en bewust niet gelieerd aan Verenigingen.

Dat betekent dat als je vrije zorgkeuze hebt een goede kans hebt om de cursus vergoed te krijgen, maar indien je verzekeraar voorwaarden stelt die van toepassing zijn op verenigingen, dan wordt er meestal niet vergoed.

Keizersnede Cursus

€79,-
€69,-.