Opfriscursus

[ Voorbereiden op een tweede, derde, vierde keer ]

Als je al een keer bevallen bent, wordt je beeld nu sterk gevormd door deze ervaring. En of dit nou een succes was of niet zo’n succes, je eerdere ervaring kan je helpen om deze keer bewuster keuzes te maken. Er zullen dingen zijn die je graag weer zo ziet gaan, of misschien ook dingen die je juist heel anders wil.

Wij zien een volgende bevalling als een kans om het deze keer nog meer op jullie manier te doen. Een beleving te creëren naar jullie eigen wensen en behoeftes. Want hoewel je ook met de perfecte voorbereiding geen invloed hebt op het beloop, je hebt dit wel op de beleving. Regie behouden kun je leren. Uit onderzoek blijkt dat niet de manier van bevallen (medische ingrepen of fysiek lijden) bepalen hoe tevreden je bent, maar de communicatie en emotionele ondersteuning.

En zo gaan wij jullie voorbereiden; als team, zodat jullie de geboorte samen beleven als het wonder dat het is.

Óók als jullie te maken krijgen met medische beslissingen tijdens de bevalling.

Wat bespreken we in de cursus?

In een persoonlijk 1 op 1 gesprek bespreken we jullie voorgaande ervaring, plaatsen we deze in perspectief en bekijken we jullie wensen en behoeftes voor de aanstaande bevalling.

Vervolgens volgen jullie de opfris modules, waarin persoonlijke accenten zullen worden aangestipt. Zo wordt de cursus aangepast aan jullie wensen en behoeftes. We frissen jullie geheugen op over de verschillende fases van de geboorte en alles wat daarin anders kan verlopen. We leren jullie wat jullie kunnen doen en waar jullie op kunnen letten om de regie te behouden, en wat jullie nodig hebben om je veilig en gehoord te voelen. 

Wat maakt onze cursus zo goed?

Door artsen

Wij zijn artsen die geloven in de natuurlijke kracht van het lichaam. Feit is echter wel dat 70% van de stellen tijdens de bevalling te maken krijgt met medische beslissingen. En daar wil je dus ook op voorbereid zijn.

Empowering

Voor een realistische voorbereiding is een cursus waar je leert puffen en ontspannen niet meer afdoende. Jullie krijgen bij Drs Mama de juiste en eerlijke informatie, de zin van de onzin gescheiden. Kennis geeft je de mogelijkheid om regie te behouden!

Gelijkwaardig

Het is wetenschappelijk bewezen dat partners van positieve invloed zijn op de geboorte. Daarom is alle cursusinhoud net zo belangrijk voor en gericht op de partner. Zo weet je precies hoe je elkaar optimaal kan ondersteunen bij de geboorte.

Als artsen hebben wij veel kennis van zwangerschap, bevalling en geboorte. Daarnaast zijn we beiden moeder van drie kinderen, een gouden combinatie; kennis EN ervaring.​

[ Praktisch ]

  • De cursus kost €150,-
  • Na een intake op papier starten we met een persoonlijk gesprek van ongeveer 1,5 uur middels video-bellen
  • De opfrismodules zijn online video’s die jullie in jullie eigen tijd en tempo kunnen bekijken, stoppen, herstarten en opnieuw bekijken zo vaak als jullie willen
  • De cursus geeft 6 maanden online toegang
  • De zwangerschapscursus van Drs Mama is er voor alle zwangeren & hun partner(s). Of het nu je tweede of je vijfde bevalling is, je extreem angstig bent of juist uitkijkt naar de bevalling. Iedereen is welkom en iedereen wordt voorzien van de informatie die op jullie van toepassing is.
  • Er zijn vele extra’s die de cursus ondersteunen. Ademhalings- en ontspanningsoefeningen, opdrachten, geboorteverhalen en -video’s, artikelen en meer
  • Wij adviseren de cursus te volgen tussen de 25 en 36 weken zwangerschap. 

[ Andere cursus mogelijkheden ]

Cursus in 1 dag

€ 245

4,5 uur high intensity

Incl online ondersteuning

Privé cursus

€ 223

Coaching & online

     Meest persoonlijke cursus

4 weekse cursus

€ 350

4 x 2,5 uur

Meest uitgebreide cursus

Opfriscursus

€ 150,-
X