Opfriscursus met coaching

Voorbereiden op een volgende geboorte

Als je al een keer bevallen bent, wordt je beeld nu sterk gevormd door deze ervaring. En of dit nou een succes was of niet zo’n succes, je eerdere ervaring kan je helpen om deze keer bewuster keuzes te maken. Er zullen dingen zijn die je graag weer zo ziet gaan, of misschien ook dingen die je juist heel anders wil.

Wij zien een volgende bevalling als een kans om het deze keer nog meer op jullie manier te doen. Want hoewel je ook met de perfecte voorbereiding geen invloed hebt op het beloop, je hebt dit wel op de beleving. Regie behouden kun je leren. Uit onderzoek blijkt dat niet de manier van bevallen (medische ingrepen of fysiek lijden) bepalen hoe tevreden je bent, maar de communicatie en emotionele ondersteuning.

En zo gaan wij jullie voorbereiden; als team, zodat jullie de geboorte samen beleven als het wonder dat het is.

Óók als jullie te maken krijgen met medische beslissingen tijdens de bevalling.

Zusje

Wat bespreken we in de cursus?

In een persoonlijk 1 op 1 gesprek bespreken we jullie voorgaande ervaring, plaatsen we deze in perspectief en bekijken we jullie wensen en behoeftes voor de aanstaande geboorte.

Vervolgens volgen jullie de opfris modules, waarin persoonlijke accenten zullen worden aangestipt. Zo wordt de cursus aangepast aan jullie wensen en behoeftes. We frissen jullie geheugen op over de verschillende fases van de geboorte en alles wat daarin anders kan verlopen. We leren jullie wat jullie kunnen doen en waar jullie op kunnen letten om de regie te behouden, en wat jullie nodig hebben om je veilig en gehoord te voelen.

Liever alleen de opfriscursus volgen voor €115,-? Klik hier 

Zusje

Praktisch

  • De cursus kost €195,-
  • Na een intake op papier hebben we met een persoonlijk gesprek van ongeveer 1,5 uur middels video-bellen
  • De opfrismodules zijn online video’s die jullie in jullie eigen tijd en tempo kunnen bekijken, stoppen, herstarten en opnieuw bekijken zo vaak als jullie willen
  • De cursus geeft 6 maanden online toegang
  • De zwangerschapscursus van Drs Mama is er voor alle zwangeren & hun partner(s). Of het nu je tweede of je vijfde bevalling is, je extreem angstig bent of juist uitkijkt naar de bevalling. Iedereen is welkom en iedereen wordt voorzien van de informatie die op jullie van toepassing is.
  • Er zijn vele extra’s die de cursus ondersteunen. Ademhalings- en ontspanningsoefeningen, opdrachten, geboorteverhalen en -video’s, artikelen en meer
  • Wij adviseren de cursus te volgen tussen de 25 en 36 weken zwangerschap. 
De cursus kost €195,-

Dit keer hebben jullie beeld

Wanneer jullie al een keer een geboorte achter de rug hebben, hebben jullie veel beter beeld bij wat een bevalling voor jullie inhoudt. 

Dit maakt de voorbereiding stukken realistischer, want nu weet je bij het horen van alle informatie in de opfriscursus wat bij jullie past en wat je je er nou eigenlijk bij voor moet stellen. Oftewel: een opfriscursus is goud waard, juist door jullie eerdere ervaring.

Geen twee geboortes zijn hetzelfde, dat betekent dat je je nog steeds wilt voorbereiden op eventuele medische beslissingen.

Hoe de bevalling verloopt heb je niet voor het kiezen, maar je voorbereiding erop wel. Het is bewezen dat goed geïnformeerde stellen met realistische verwachtingen minder angst en pijn ervaren en achteraf een beter gevoel overhouden aan de bevalling, wat het beloop ook is.

Uit onderzoek blijkt ook dat niet de manier van bevallen, maar de kennis, communicatie en emotionele ondersteuning bepalend zijn voor een fijne ervaring. Daarom gaan wij, met onze kennis en medische achtergrond, jullie zo goed mogelijk op alle scenario’s voorbereiden.

Wat maakt onze cursus zo goed?

Medische kennis

Wij zijn artsen die geloven in de natuurlijke kracht van het lichaam. Feit is echter wel dat 70% van de stellen tijdens de bevalling te maken krijgt met medische beslissingen. En daar wil je dus ook op voorbereid zijn.

Eerlijke informatie

Voor een realistische voorbereiding is een cursus waar je leert puffen en ontspannen niet meer afdoende. Jullie krijgen bij Drs Mama de juiste en eerlijke informatie, de zin van de onzin gescheiden. Kennis geeft je de mogelijkheid om regie te behouden!

Gelijkwaardig ouderschap

Het is wetenschappelijk bewezen dat partners van positieve invloed zijn op de geboorte. Daarom is alle cursusinhoud net zo belangrijk voor en gericht op de partner. Zo weet je precies hoe je elkaar optimaal kan ondersteunen bij de geboorte.

> 100 keer een 5 sterren review!

Dit is wie wij zijn:

Wij zijn artsen Bregje & Mirte.

Als artsen hebben wij veel ervaring met de ontwikkeling van jonge kinderen en hun ouders. Daarnaast zijn we beiden moeder van drie kinderen. Een gouden combinatie dus

Wij zijn podcastmakers

Voor onze podcast ‘wijzer in verwachting’ interviewen wij mensen over de geboorte van hun kind. Dat leidt tot mooie, spannende, bijzondere en soms zelfs grappige verhalen.

Featured by Eva Jinek!

Wij worden regelmatig geïnterviewd over zwangerschap en bevallingen door diverse media. De meest bekende zijn de artikelen van Evajinek.nl!

Combi-deal met Online-EHBO

Boek tegelijkertijd met de opfriscursus de online kinder- en baby EHBO cursus.

Je betaald dan geen €79,-, maar slechts €60,-

Andere cursus mogelijkheden

Cursus in 1 dag

€ 265

4,5 uur high intensity

Incl online ondersteuning

Privé cursus

€ 245

Coaching & online

     Meest persoonlijke cursus

4 weekse cursus

€ 350

4 x 2,5 uur

Meest uitgebreide cursus

Opfriscursus met coaching

€ 195,-