Privé cursus

De meest persoonlijke cursus

In geen enkele andere cursus zullen jullie zo intensief de tijd nemen om met elkaar en met ons al jullie persoonlijke wensen en behoeftes uiteen te zetten. Wat hebben jullie nou eigenlijk nodig om je goed voorbereid te voelen? Hoe kunnen jullie leren om de regie te behouden tijdens de geboorte, en wat is voor jullie belangrijk om je veilig en gehoord te voelen?  

We leren je alle ins en outs van een bevalling. Als artsen weten we hoe het werkt, maar we schrijven jullie niet voor ‘ hoe het moet’! We geven je inzicht in de mogelijkheden en hebben persoonlijke aandacht voor jullie wensen.

Goed geïnformeerde stellen met realistische verwachtingen ervaren minder angst en pijn, en zijn veel meer tevreden over de bevalling. Ongeacht het beloop, want dat heb je ook met de perfecte voorbereiding gewoon niet in de hand. Uit onderzoek blijkt dat niet de manier van bevallen (medische ingrepen of fysiek lijden) bepalen hoe tevreden je bent, maar de communicatie en emotionele ondersteuning.
En zo gaan wij jullie voorbereiden; als team, zodat jullie de geboorte samen beleven als het wonder dat het is.

Óók als jullie te maken krijgen met medische beslissingen tijdens de bevalling.

Wat bespreken we in de cursus?

In de persoonlijke coaching bespreken we jullie wensen en behoeftes en leren we jullie regie te behouden om je veilig en gehoord te voelen. 

Vervolgens bespreken we in 9 online modules:

 • De fysiologische bevalling van a tot z.
 • Alles over pijn: wat is het, hoe werkt het (angst reducerend)
 • De bewezen effectieve interventies om weeënpijn aan te kunnen (ademhalingsoefeningen, ondersteuningstechnieken, massage, affirmaties/visualisaties, houdingen, ontspanning, enz)
 • De ontsluiting, in al zijn details. Hoe gaat het, wat kan er anders verlopen, hoe bereid je je erop voor, wat helpt jou om de weeën op te vangen, wat kan je als partner doen
 • Medicamenteuze pijnbestrijding
 • De uitdrijving, wederom in al zijn details. Wat kan er anders verlopen, perstechnieken, kunstverlossingen.
 • De baby: het eerste uur, de eerste dag en de eerste week.
 • De cursus bevat vele extra’s zoals voorbereiding op een kunstverlossing, geboorteplan, belangrijke vragen om te stellen, medische indicaties, samenvattingen en meer

[ Wat maakt onze cursus zo goed? ]

Door artsen

Wij zijn artsen die geloven in de natuurlijke kracht van het lichaam. Feit is echter wel dat 70% van de stellen tijdens de bevalling te maken krijgt met medische beslissingen. En daar wil je dus ook op voorbereid zijn.

Empowering

Voor een realistische voorbereiding is een cursus waar je leert puffen en ontspannen niet meer afdoende. Jullie krijgen bij Drs Mama de juiste en eerlijke informatie, de zin van de onzin gescheiden. Kennis geeft je de mogelijkheid om regie te behouden!

Gelijkwaardig

Het is wetenschappelijk bewezen dat partners van positieve invloed zijn op de geboorte. Daarom is alle cursusinhoud net zo belangrijk voor en gericht op de partner. Zo weet je precies hoe je elkaar optimaal kan ondersteunen bij de geboorte.

Als artsen hebben wij veel kennis van zwangerschap, bevalling en geboorte. Daarnaast zijn we beiden moeder van drie kinderen, een gouden combinatie; kennis EN ervaring.​

[ Praktisch ]

 • De cursus kost €223,-
 • Na een uitgebreide intake op papier starten we met een persoonlijk gesprek van ongeveer 1,5 uur middels video-bellen
 • De modules zijn online video’s die jullie in jullie eigen tijd en tempo kunnen bekijken, stoppen, herstarten en opnieuw bekijken zo vaak als jullie willen
 • De cursus geeft 6 maanden online toegang
 • Dat jullie samen de tijd krijgen om al het geleerde te laten bezinken en na te bespreken is een van de grote voordelen van deze cursus. Zo wordt het echt een proces van jullie samen en versterkt het jullie band ook tijdens de geboorte en daarna.
 • Het is altijd mogelijk om bij vragen terug te vallen op ons
 • Er zijn vele extra’s die de cursus ondersteunen. Ademhalings- en ontspanningsoefeningen, affirmaties & visualisaties,  opdrachten, geboorteverhalen en -video’s, artikelen en meer
 • Wij adviseren de cursus te volgen tussen de 25 en 36 weken zwangerschap

[ Andere cursus mogelijkheden ]

Cursus in 1 dag

€ 245

4 uur high intensity

Incl online ondersteuning

4 weekse cursus

€ 350

4 x 2,5 uur

     Meest volledige cursus

Opfriscursus

€ 150

1-1,5 uur privé coaching

Nieuw perspectief

Privé cursus

€ 223,-.
X