Privé cursus

De meest persoonlijke cursus

In geen enkele andere cursus zullen jullie zo intensief de tijd nemen om met elkaar en met ons al jullie persoonlijke wensen en behoeftes uiteen te zetten. Wat hebben jullie nou eigenlijk nodig om je goed voorbereid te voelen? Hoe kunnen jullie leren om de regie te behouden tijdens de geboorte, en wat is voor jullie belangrijk om je veilig en gehoord te voelen?  

We leren je alle ins en outs van een bevalling. Als artsen weten we hoe het werkt, maar we schrijven jullie niet voor ‘ hoe het moet’! We geven je inzicht in de mogelijkheden en hebben persoonlijke aandacht voor jullie wensen.

Goed geïnformeerde stellen met realistische verwachtingen ervaren minder angst en pijn, en zijn veel meer tevreden over de bevalling. Ongeacht het beloop, want dat heb je ook met de perfecte voorbereiding gewoon niet in de hand. Uit onderzoek blijkt dat niet de manier van bevallen (medische ingrepen of fysiek lijden) bepalen hoe tevreden je bent, maar de communicatie en emotionele ondersteuning.
En zo gaan wij jullie voorbereiden; als team, zodat jullie de geboorte samen beleven als het wonder dat het is.

Óók als jullie te maken krijgen met medische beslissingen tijdens de bevalling.

prive cursus
Verwachting

Wat bespreken we in de cursus?

In de persoonlijke coaching bespreken we jullie wensen en behoeftes en leren we jullie regie te behouden om je veilig en gehoord te voelen. 

Online bespreken we in 9 online modules:

 • De fysiologische bevalling van a tot z.
 • Alles over pijn: wat is het, hoe werkt het (angst reducerend)
 • De bewezen effectieve interventies om weeënpijn aan te kunnen (ademhalingsoefeningen, ondersteuningstechnieken, massage, affirmaties/visualisaties, houdingen, ontspanning, enz)
 • De ontsluiting, in al zijn details. Hoe gaat het, wat kan er anders verlopen, hoe bereid je je erop voor, wat maakt je medisch tijdens de ontsluiting, wat kan je als partner doen
 • Medicamenteuze pijnbestrijding
 • De uitdrijving, het persen. Houdingen, de reactie van de baby. Wat kan er anders verlopen, perstechnieken, kunstverlossingen.
 • De baby: het eerste uur, de eerste dag en de eerste week.
 • Keizersnede. Bereid je hier op voor, ook als het niet op de planning staat.
Verwachting

Welke extra's vind je in de cursus?

Naast de 9 online modules vindt je vele extra’s.

  • Samenvattingen
  • Opdrachten
  • Verdieping per onderwerp rondom weeën opvangen: zoals Visualisatie, Ademhalingsoefeningen, Ontspanningsoefening enz.
  • Vragen om te stellen als je medisch bent
  • Audio’s
  • Geboorteplan
  • Geboorteverhalen
  • Geboortevideo’s
  • Blogs – Artikelen en meer
De cursus kost €245,-
opfriscursus drs
Geboorte

Praktisch

 • De cursus kost €245,-
 • De cursus bestaat uit een uitgebreide intake op papier, 9 online modules en een persoonlijk gesprek van ongeveer 1,5 uur middels video-bellen
 • De modules zijn online video’s die jullie in jullie eigen tijd en tempo kunnen bekijken, stoppen, herstarten en opnieuw bekijken zo vaak als jullie willen
 • De cursus geeft 6 maanden online toegang
 • Dat jullie samen de tijd krijgen om al het geleerde te laten bezinken en na te bespreken is een van de grote voordelen van deze cursus. Zo wordt het echt een proces van jullie samen en versterkt het jullie band ook tijdens de geboorte en daarna.
 • Het is altijd mogelijk om bij vragen terug te vallen op ons.
 • Wij adviseren de cursus te volgen tussen de 25 en 36 weken zwangerschap

 

Geboorte

Wat maakt onze cursus zo goed?

Medische kennis

Wij zijn artsen die geloven in de natuurlijke kracht van het lichaam. Feit is echter wel dat 70% van de stellen tijdens de bevalling te maken krijgt met medische beslissingen. En daar wil je dus ook op voorbereid zijn.

Eerlijke informatie

Voor een realistische voorbereiding is een cursus waar je leert puffen en ontspannen niet meer afdoende. Jullie krijgen bij Drs Mama de juiste en eerlijke informatie, de zin van de onzin gescheiden. Kennis geeft je de mogelijkheid om regie te behouden!

Gelijkwaardig ouderschap

Het is wetenschappelijk bewezen dat partners van positieve invloed zijn op de geboorte. Daarom is alle cursusinhoud net zo belangrijk voor en gericht op de partner. Zo weet je precies hoe je elkaar optimaal kan ondersteunen bij de geboorte.

> 100 keer een 5-sterren review!

Dit is wie wij zijn:

Wij zijn artsen Bregje & Mirte.

Als artsen hebben wij veel ervaring met de ontwikkeling van jonge kinderen en hun ouders. Daarnaast zijn we beiden moeder van drie kinderen. Een gouden combinatie dus

Wij zijn podcastmakers

Voor onze podcast ‘wijzer in verwachting’ interviewen wij mensen over de geboorte van hun kind. Dat leidt tot mooie, spannende, bijzondere en soms zelfs grappige verhalen.

Featured by Eva Jinek!

Wij worden regelmatig geïnterviewd over zwangerschap en bevallingen door diverse media. De meest bekende zijn de artikelen van Evajinek.nl!

Combi-deal met Online-EHBO

Boek tegelijkertijd met de privé cursus de online kinder- en baby EHBO cursus.

Je betaald dan geen €79,-, maar slechts €60,-

Zeker, sterker nog, dit is de enige cursus waar je 1,5 uur de tijd krijgt om alles persoonlijk door te spreken en de informatie op eigen verwachtingen toegespitst te krijgen. In de online cursus krijg je precies dezelfde hoeveelheid informatie als in de fysieke cursus, maar dan achter je scherm, met terugspoelmogelijkheid en in je eigen tijd.

Je hebt 6 maanden toegang tot de cursus.

Wij leggen alles helder uit en in duidelijke taal. Verder kun je alle info terugvinden in onze uitgebreide samenvatting en je kunt alle modules en onderdelen van de cursus altijd terugkijken.

Wij hebben de meest volledige online zwangerschapscursus die op dit moment in Nederland wordt aangeboden. Daar zijn wij zeker van! Daarom krijg je van ons 14 dagen tevredenheidsgarantie mee. Is het niet wat je had verwacht? Dan krijg je binnen 14 dagen je geld terug.

Zeker, de factuur wordt opgemaakt met de gegevens die je achterlaat. Voor eventuele vergoeding wil de verzekeraar dat je naam (die van de zwangere) adres en woonplaats op de factuur staan.

Voor een vergoeding heb je doorgaans een aanvullende verzekering nodig. Per aanvullende verzekering is het verschillend wat en hoeveel je vergoed krijgt. Voor vragen over vergoeding van een cursus kun je het beste rechtstreeks contact opnemen met je verzekeraar. We zijn zelfstandig en bewust niet gelieerd aan Verenigingen.

Dat betekent dat als je vrije zorgkeuze hebt een goede kans hebt om de cursus vergoed te krijgen, maar indien je verzekeraar voorwaarden stelt die van toepassing zijn op verenigingen, dan wordt er meestal niet vergoed.

Andere cursus mogelijkheden

Cursus in 1 dag

€ 265

4 uur high intensity

Incl online ondersteuning

4 weekse cursus

€ 375

4 x 2,5 uur

     Meest volledige cursus

2 weekse cursus

€ 290

2x 2,5 uur

Verdiepend in 2 avonden

Opfriscursus met coaching

€ 195

1,5 uur privé coaching

Nieuw perspectief

Privé cursus

€245,-