Recensies

Opfriscursus

Afgelopen september hebben we de ‘opfris cursus’ van drs. Mama gevolgd. Wat een fantastische ondersteunende cursus voor ons samen. Alles passeerde weer even de revue: helder, bondig, met duidelijke feiten en nuances. En daarnaast alle ruimte voor hoe je je vorige bevalling hebt beleefd en waar er ruimte is en de wensen zijn voor verbetering. Waar kun je de regie pakken en hoe deze te behouden? En wat me met name is bijgebleven: je hebt geen invloed op het beloop, maar wel op de beleving.

Ook was onze insteek hoe we (ik en mijn partner) als team elkaar konden versterken. De rol van de partner kan zo helpend zijn en zo bijzonder om het samen bewust nog een keer te beleven. Het heeft enorm geholpen bij de bevalling 1,5 maand later.

Ik raad deze cursus iedereen aan! Ik had ook graag bij mijn eerste zwangerschap de cursus bij drs. Mama gevolgd. Je voelt je door deze 2 lieve, slimme en bevlogen dames gehoord en gaat meer beslagen ten ijs de bevallingsuitdaging (weer) aan.

Annelieke & Tommy
Telefonisch Consult

In deze soms onzeker Corona tijd zijn we ontzettend geholpen door Drs. Mama. Dankzij een telefonisch consult zijn onze onzekerheden over onze (toen) 9 weken oude zoontje weggenomen en hebben we meer zelfvertrouwen en ‘munitie’ gekregen hoe om te gaan met de reflux van onze kleine man en wat eventuele vervolgstappen hierbij kunnen zijn. Het heeft ons inzichten gegeven hoe het kleine lichaampje werkt, wat er gebeurt en hoe we de pijn en het vele huilen kunnen verzachten en verlichten. Ontzettend dank voor de tijd en de moeite die is genomen ons te helpen. Wij raden dan ook iedereen Drs. Mama aan. Naar ons idee een hart van goud en zeer deskundig advies. Dank!

Renee & Florian
Babycoaching

Wij zijn heel blij met de coaching van Drs Mama. Ons voornaamste probleem was dat onze baby overdag steeds moeilijker en korter sliep en ook ’s nachts heel onrustig was. We wisten zelf niet goed hoe we ervoor konden zorgen dat hij beter zou gaan slapen, dus hadden behoefte aan deskundige ondersteuning. Mirte heeft veel kennis, ervaring als moeder en is zeer betrokken. Ze nam uitgebreid de tijd – zowel tijdens de telefonische intake, het huisbezoek als het contact daarna – en luisterde steeds goed naar wat wij nodig hadden. Haar adviezen pasten bij onze situatie, waardoor we er met vertrouwen mee aan de slag konden. Het was ook fijn dat ze met voorbeelden uit haar eigen leven dingen concreet kon maken. Het Whatsapp contact op de dagen na het huisbezoek was een waardevolle toevoeging. Het was fijn om aanvullende vragen te kunnen stellen en om de bevestiging te krijgen dat wat we deden goed was. Dat Mirte ons in haar berichten ook steeds een hart onder de riem stak, hielp ook zeker om door te zetten. Inmiddels hebben we resultaat: onze baby slaapt veel beter.

Inte & Thomas
Kinder & baby EHBO

Ik vond het een ontzettende leerzame en leuke cursus met een goede balans tussen praktijk en theorie. Zou het iedereen aanraden.

Annefleur Douglas
4 weekse zwangerschapscursus

Mijn vriend en ik hebben samen de zwangerschapscursus gevolgd en waren zo blij dat de nadruk ook echt lag op ‘samen’: samen heldere informatie en handvatten krijgen (die Mirte supergoed uitlegde en met humor presenteerde) om vervolgens samen te praten over de bevalling en samen tot een concreet en haalbaar plan te komen. Dat voor ons samen goed voelde. Mirte nam ons stap voor stap mee door de bevalling, en besteedde daarbij veel aandacht aan partners, angsten en onzekerheden. De persoonlijke aandacht voelde als een warm bad waar we in de aanloop naar de bevalling heel veel aan hebben gehad. Je wenst alle ouders to be niets liever!

Laurie & Jaro
4 weekse cursus

Deze zwangerschapscursus heeft in de eerste plaats een enorme bijdrage geleverd aan de voorbereiding op mijn bevalling. Daarnaast heeft deze zwangerschapscursus ons beiden een stuk zekerder gemaakt. Het enthousiasme waarmee de enorme hoeveelheid informatie wekelijks werd overgebracht door Mirte, het belichten van de rol van de partner (en benadrukken hoe waardevol deze is) en de betrokkenheid zowel tijdens als na de zwangerschapscursus maakt dat wij ons geen betere zwangerschapscursus hadden kunnen wensen. Drs. Mama, hartstikke bedankt!!

Loraine & Pim
Zwangerschapscursus

Hi Mirte,

 
We wilden je nog even bedanken voor de vier leuke en leerzame cursusavonden. We vonden het allemaal superduidelijk uitgelegd en op een ontspannen manier. De opbouw en het tempo van de cursus waren wat ons betreft spot-on; geen moment saai en voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht. 
Voor mij als aanstaande vader heeft het zeker een stuk meer rust gebracht en vertrouwen in de bevalling. Natuurlijk nog veel belangrijker, geldt dit ook zeker voor Marjolein (al heeft die van nature haar spanning al beter onder controle 😉  We gaan samen met een goed gevoel deze komende periode in, en daar heb jij een belangrijke steen aan bijgedragen!
 
Thanks,
 
Marjolein en Marnix
Marnix
Online zwangerschapscursus

Beste Bregje & Mirte,
Wat is het fijn om via deze weg en in deze rare Corona situatie ondersteuning van jullie te krijgen, ter voorbereiding op ons kleintje!
We hebben in dit geval de online cursus gevolgd, al hadden we graag de live sessies meegemaakt. Al vele van onze vriendenkring hebben we enthousiast gemaakt voor jullie cursussen!

Groetjes uit Amsterdam.

Tamar & Krijn
Babycoaching

Toen onze zoon 10 weken oud was, was het voor ons het moment om hem overdag te laten wennen aan zijn bedje. Hoe gezellig het ook is dat hij altijd bij papa of mama sliep, het was toch wel fijn om de dag een beetje terug te krijgen en wat dingetjes te kunnen doen.
We hebben hierbij de hulp van Drs. Mama ingeroepen, zodat we wat meer handvaten en back-up zouden krijgen voor de momenten dat het moeilijk zou worden.
Onze zoon bleek een klein koppig mannetje te zijn. Daardoor duurde het even voordat we de eerste verandering zagen in zijn slaapgedrag. Dit maakte ons onzeker en gefrustreerd. Drs. Mama bleef ons al die tijd onvoorwaardelijk steunen en voeden met tips zodat we de moed er in hielden. We hebben hier onwijs veel aan gehad, want niet veel later sliep ons mannetje als een roos!
We zijn onwijs blij met de hulp van Drs. Mama. Voornamelijk de manier van aanpak sprak ons er aan, namelijk dat je vooral moet doen wat goed voelt en het contact via WhatsApp. Deze hulp kunnen we iedere ouder aanraden!
Dick en Danielle (en natuurlijk Mees :))
ps:
Maar Bregje, echt! super bedankt! Mees slaapt nu echt goed in zijn eigen bed (natuurlijk is er af een toe een moeilijk momentje, maar dat is zo goed te handelen doordat we weten dat hij zo goed in zijn bed kan slapen), het is nu gemiddeld van 45 min tot 3 uur per slaapje.
Heel erg bedankt!

Dick & Danielle
Zwangerschapscursus

Na een google zoektocht op het gebied van zwangerschapscursussen in Amsterdam waren wij overdonderd door de hoeveelheid aanbod. De juiste keuze maken leek lastig: investeren in een cursus of alleen de gratis voorlichting van de verloskundige, meerdere cursusdagen of één middag? Vanaf het eerste mailcontact met Drs Mama, wisten we dat we de allerbeste speld in de hooiberg gevonden hadden. En nu achteraf, in afwachting van onze bevalling, willen we het liefst aan heel Amsterdam en omgeving (omrijden is het waard!) vertellen dat deze cursus zo’n waardevol cadeau is als je in verwachting bent.

Juist omdat je uiteindelijk geen invloed hebt op hoe de bevalling uitpakt waren wij heel blij dat Drs Mama niet gaat over het visualiseren van de perfecte bevalling. Hoewel alles aan bod komt werden er geen uren besteed aan de ideale ademhaling of één ideale route. In plaats daarvan voelen we ons nu ontzettend sterk voorbereid op de uiteenlopende scenario’s die ons te wachten zouden kunnen staan. We weten niet wat er gaat gebeuren maar wel welke vragen we kunnen stellen, omdat we letterlijk wijzer zijn over feiten rondom het hele proces (geen meningen, fijn!). We zijn geprikkeld om na te denken over de verwachtingen en belemmeringen die we eventueel van tevoren hadden en weten nu goed van elkaar hoe we er in staan. Doordat de cursus echt voor beide partners is heb ik (Simon) het gevoel dat ik een actieve rol kan pakken ter ondersteuning. En ik (Eva) vertrouw daardoor blind op dat we dit samen aan gaan. We voelen ons een supersterk team en kijken vol vertrouwen uit naar de bevalling. Tot slot: Bregje en Mirte hebben onze harten gestolen en zijn zij wat ons betreft de beste partners voor een (eerste) bevalling. Hun liefde voor wat ze doen, hun enorme kennis als arts, de manier waarop ze de cursus geven en alle extra service die ze bieden maakt Drs Mama dé cursus die je alle ouders to be zou gunnen. Voor iedereen die meer wil weten over de wonderlijke wereld van zwangerschap op een manier die daadwerkelijk beklijft, nuchter, ontspannen en ook ontzettend gezellig. Doen, ook als je het niet persé van plan was, het is het absoluut waard!

Simon & Eva
EHBO cursus

Super cursus! Alles wordt duidelijk en bondig uitgelegd, maar uitgebreid genoeg zodat je weet wat je moet doen in geval van nood. Je krijgt veel informatie op je af gegooid maar het voelde super goed ingedeeld en niet overweldigend. Na de cursus hebben mijn man en ik het vertrouwen in onszelf dat we weten wat wij zelf kunnen doen om onze kinderen te kunnen helpen mocht dat ooit nodig zijn. Echt een aanrader voor iedereen die kinderen krijgt, heeft of soms oppast. Dit soort informatie kan echt beslissend zijn en wat mij betreft moet iedereen zo’n cursus een keer hebben gevolgd. We hadden ook genoeg tijd om te oefenen en / of vragen te stellen. Al met al een absolute aanrader, ook wat betreft de drs mama’s, de snackjes en de lekkere koffie 🙂

Ivona van Heeswijk
4 weekse Zwangerschapscursus

De afgelopen vier weken hebben wij op dinsdagavond mogen genieten van de presentatieskills van Mirte! Ze heeft iedere keer weer met veel enthousiasme, humor en kennis haar verhaal/informatie verteld en dat heeft ons uiteindelijk veel vertrouwen gegeven voor de bijzondere tijd die ons te wachten staat. Wij kregen deze cursus aangeraden van onze verloskundige en we begrijpen nu waarom. Mirte, dank je wel!

Menno & Jennifer
Opfriscursus

Omdat de eerste bevalling erg heftig was besloten we voor de tweede bevalling die eraan zat te komen, naar Drs Mama te gaan. De beste keuze ooit! Ze hebben mij veel zelfvertrouwen gegeven, die ik zo nodig had en al onze vragen beantwoord. Het heeft me zoveel gebracht. Niet alleen de inhoud, maar juist ook de methode die Drs Mama gebruikt, heeft ervoor gezorgd dat de ervaring rondom de tweede bevalling zoveel beter was. Wij zijn ze eeuwig dankbaar!

Emma
Keizersnede cursus

Dankzij de cursus kijken we met een warm gevoel terug op de bevalling (per keizersnede) van onze zoon. Door de cursus wisten we wat we konden verwachten en tegelijkertijd wat onze mogelijkheden waren. Daardoor hebben we deze keizersnede op een heel positieve manier kunnen beleven, in tegenstelling tot de eerste. Een herinnering waar we ons leven lang dankbaar voor zijn.

D & D
Zwangerschapscursus

We zijn elke zondag met veel plezier samen naar de zwangerschapscursus gegaan: geen ”pufsessies” maar heldere informatie en discussie met elkaar over belangrijke thema’s rondom zwangerschap, bevalling en een beetje over daarna. De informatie die werd gegeven heeft ons enorm geholpen om keuzes te kunnen maken en accepteren die tijdens de bevalling werden gemaakt, we gingen er echt relaxed in, sámen. Ook de vaste, kleine groep en daardoor de interactie met de andere stellen, was erg waardevol. Mirte en Bregje enorm bedankt!

Nicolien & Maarten
Zwangerschapscursus

Mijn man en ik hebben in september 2018 een cursus gevolgd bij Drs Mama. De zeer bevlogen en enthousiaste docente legde ons precies uit wat ons te wachten staat. Daarbij is heel fijn om meer heldere informatie te krijgen omtrent de keuzes die gemaakt kunnen worden tijdens en voor de bevalling. Een aanrader dus voor alle stellen die gaan bevallen!

Fleur de Visscher
Zwangerschapscursus

Wat zijn we blij dat we voor de zwangerschapscursus van Drs Mama hebben gekozen! Door deze cursus hebben wij ons met z’n 2en heel goed en relaxed (zonder uren gezamenlijk te moeten puffen) op de bevalling kunnen voorbereiden. Daardoor was de bevalling zelf voor ons beiden een fijne en prachtige ervaring: daar heeft de cursus van Drs Mama zeker aan bijgedragen.
Heel veel dank daarvoor Mirte en Bregje!

Minu & Ivo
online zwangerschapscursus

We zijn al goed onderweg met de cursus! Jullie doen het echt leuk zo.

Isa & Jan-Willem
Zwangerschapscursus

Drs Mama is fantastisch. Ik raad het ook als huisarts zelf aan mensen aan. De deskundigheid, vakkennis, enthousiasme en humor maken de cursus een feest. Maar vooral het vertrouwen wat je krijgt in iets wat zo groots en onbekend is als bevallen van je eerste kindje is een baken waar ik me aan vast kon houden. Echt een hele grote aanrader!

Dorien
Online zwangerschapscursus

Beste Bregje en Mirte,

Heel erg bedankt voor de cursus, we zijn er enthousiast aan begonnen. Leuk om erbij te vermelden dat mijn vriend degene is die steeds initieert om een volgende les te kijken 🙂
We voelen het vertrouwen in de geboorte met elke les toenemen!

Ragna & Mitch
Zwangerschapscursus

“Dat is toch niet voor mannen! enz enz.”

Ik heb de cursus juist als heel positief gezien. Ik ging er graag naartoe. Kwam altijd geïnspireerd en vol energie terug.

Lykle
Zwangerschapscursus

Mijn man en ik hebben de zwangerschapscursus gevolgd bij Drs Mama. Deze was niet alleen heel erg informatief maar ook heel erg gezellig. Super leuke groep met allemaal jonge aanstaande ouders. Mirte geeft je overzichtelijk haar kennis en kunde als arts mee maar ook haar persoonlijke ervaring als moeder.

Ze neemt de tijd voor vragen en vraagt ook zo nu en dan dingen aan de groep om je na te laten denken over het onderwerp. Wij hebben nooit het gevoel gehad dat ons verteld werd ‘zo moet het’ . Na elke avond begrepen we beter wat onze opties zijn zodat wij hierin goed geïnformeerd onze eigen keuzes kunnen maken.

Wat wij allebei ook als erg prettig ervaren hebben is dat je dit echt samen doet met z’n tweeën.

Wij zouden de cursus bij Drs Mama aan alle toekomstige ouders aanraden!

Iris
Online Keizersnede cursus

Erg goeie cursus. Helder, down to earth en met humor. Precies wat we hoopten!

Tom Roes
Online zwangerschapscursus

Wij zijn erg blij met de cursus! De informatie dichtheid is hoog maar dat vinden wij juist wel fijn. Wetenschappelijk onderbouwde informatie zodat wij zelf de keuzes kunnen maken, op een efficiënte manier. Kortom, eigenlijk precies wat we zochten.

Mijn man is ook erg gelukkig met deze manier van zwangerschapscursus. Geen lange avonden puffen maar concrete informatie hoe het werkt en wat hij kan doen.

Kirsten & Sam
Zwangerschapscursus

Wat ontzettend fijn om zo uitgebreid, medisch onderbouwd maar toch op een luchtige manier uitleg te krijgen over de bevalling en de eerste dagen met de baby. Bregje en Mirte weten duidelijk waar ze over praten en hebben op elke vraag, hoe groot of gedetailleerd ook, een antwoord. Waar ik eerst heel erg opzag tegen de bevalling ga ik deze nu samen met mijn vriend, als een team, tegemoet! Bedankt voor het zelfvertrouwen dat jullie mij / ons hebben gegeven en we komen graag terug voor de EHBO cursus!

Mariska & Jan
Babycoaching

We hebben nu een superfijne routine met wanneer hij eet en wat hij eet. Echt zo ontzettend bedankt voor jullie hulp. Dit was onbetaalbaar, want het maakt het leven zoveel leuker meteen.

Cindy & Marcello
X