Zwangerschapcursus

[ Méér dan een zwangerschapscursus ]

Een goede voorbereiding op één van de meest intense, ongelooflijke en unieke ervaringen die jullie ooit samen gaan beleven, is meer dan alleen puffen & ontspannen.

Wist je dat 70% van de stellen tijdens de bevalling te maken krijgt met medische beslissingen? En daar wil je dus ook op voorbereid zijn.

Want wie realistische verwachtingen heeft loopt minder tegen teleurstellingen of zelfs trauma’s aan. Jullie krijgen bij ons juiste en eerlijke informatie, de zin van de onzin gescheiden.

Het is wetenschappelijk bewezen dat partners van positieve invloed zijn op de geboorte. Daarom is alle cursusinhoud net zo belangrijk voor en gericht op de partner(s). Zo weet je precies hoe je elkaar optimaal kan ondersteunen bij de geboorte.

[ Ons aanbod voor een optimale voorbereiding samen ]

4 weekse cursus

€ 350

4x 2,5 uur

Meest volledig

Cursus in 1 dag

€ 245

4,5 uur high intensity

Incl online ondersteuning

Privé cursus

€ 223

Coaching & online

     Meest persoonlijke cursus

Opfriscursus

€ 150

1-1,5 uur privé coaching

Nieuw perspectief

[ Programma ]

Beeldvorming

De fysiologische bevalling van a tot z.

Alles over pijn: wat is het, hoe werkt het (angst reducerend)

De bewezen effectieve interventies om weeënpijn aan te kunnen (ademhalingsoefeningen, ondersteuningstechnieken, massage, affirmaties/visualisaties, houdingen, ontspanning, enz)

De ontsluiting, in al zijn details. Hoe gaat het, wat kan er anders verlopen, hoe bereid je je erop voor, wat helpt jou om de weeën op te vangen, wat kan je als partner doen

Medicamenteuze pijnbestrijding

De uitdrijving, wederom in al zijn details. Wat kan er anders verlopen, perstechnieken, kunstverlossingen.

De baby: het eerste uur, de eerste dag en de eerste week.

[ Wij zijn pioniers op het gebied van partnerbetrokkenheid.]

Bewezen is dat goede ondersteuning het beloop van je bevalling positief beïnvloedt. Iemand die continu bij je aanwezig is, je steunt en aanmoedigt, meedenkt daar waar jij het nodig hebt en je behoeftes verwoordt. Daar bestaan speciaal opgeleide bevalcoaches voor (doula’s), maar is je partner niet de beste doula die je wensen kan?! Want wie kent jou nou beter?

Wij zullen hem/haar/hen in de cursus alles leren om jou optimaal te kunnen ondersteunen en de bevalling een proces van jullie samen te maken.

X