Opfris Zwangerschapscursus

Een optimale voorbereiding op de komst van jullie volgende kindje.

 

Wij zijn Bregje en Mirte en wij bieden kwalitatieve zwangerschapscursussen voor jou en je partner. Als arts en ouder zijn wij zowel medisch onderlegd als ervaringsexpert. Dat resulteert in begrijpelijke en zeer volledige zwangerschapscursussen waar je écht wat aan hebt. Wil je dat jouw partner gelijkwaardig betrokken wordt bij jullie avontuur en dit echt sámen aangaan? Dan is dit de cursus voor jou!

DE ONLINE OPFRISCURSUS KOST NU €115,-

Reguliere prijs €130,-

Wij vinden het heel belangrijk dat iedereen die bij ons een cursus koopt, hier blij mee is. Je krijgt daarom van ons 14 dagen tevredenheidsgarantie mee. Is het niet wat je verwacht had? Dan krijg je het cursusgeld teruggestort!

Waarom onze online opfris-zwangerschapscursus volgen?


  • Je krijgt 6 uitgebreide modules boordevol nuttige informatie.
  • Geen andere online zwangerschapscursus is completer dan de onze.
  • Geen wollige verhalen, maar alles uitgelegd in heldere taal.
  • Als artsen en ouders van drie kinderen, hebben wij zowel ervaring als kennis in huis.
  • Je kunt starten en stoppen wanneer je wilt, eigenlijk zoals je favoriete Netflixserie 😉
  • Je hebt tot 6 maanden onbeperkt toegang.
  • Je krijgt 14 dagen tevredenheidsgarantie van ons. Is het niet wat je had verwacht? Dan krijg je het cursusgeld terug.
  • Als bonus krijg je een overzichtelijke samenvatting waar je alle informatie in een oogopslag terug kunt vinden.
  • De cursus wordt ondersteund door allerlei extra’s waarmee je de cursus kan verdiepen, zoals medicamenteuze pijnbestrijding, keizersnedes en een module over de baby.
De cursus kost €115,-

Bewuster keuzes maken bij de volgende bevalling

 

Als je al een keer bevallen bent, wordt je beeld nu sterk gevormd door deze ervaring. En of dit nou een succes was of niet zo’n succes, je eerdere ervaring kan je helpen om deze keer bewuster keuzes te maken. Samen lopen we alle mogelijkheden door en bespreken we ieder scenario.

We frissen jullie geheugen op; als team, zodat jullie de geboorte samen beleven als het wonder dat het is.

Was jullie eerdere ervaring traumatisch, zit je nog met vragen, roept de aankomende geboorte spanning of angst bij je op of is je situatie meer medisch? Dan is een coaching bij deze cursus echt onmisbaar. Boek deze met korting via deze pagina! ‘Opfriscursus met coaching‘.

Wat maakt onze zwangerschapscursus zo goed?

Door artsen

Wij zijn artsen die geloven in de natuurlijke kracht van het lichaam. Feit is echter wel dat 70% van de stellen tijdens de bevalling te maken krijgt met medische beslissingen. En daar wil je dus ook op voorbereid zijn.

Eerlijke informatie

Voor een realistische voorbereiding is een cursus waar je leert puffen en ontspannen niet meer afdoende. Jullie krijgen bij Drs Mama de juiste en eerlijke informatie, de zin van de onzin gescheiden. Kennis geeft je de mogelijkheid om regie te behouden!

Gelijkwaardig ouderschap

Het is wetenschappelijk bewezen dat partners van positieve invloed zijn op de geboorte. Daarom is alle cursusinhoud net zo belangrijk voor en gericht op de partner. Zo weet je precies hoe je elkaar optimaal kan ondersteunen bij de geboorte.

Dit keer hebben jullie beeld

Wanneer jullie al een keer een geboorte achter de rug hebben, hebben jullie veel beter beeld bij wat een bevalling voor jullie inhoudt. 

Dit maakt de voorbereiding stukken realistischer, want nu weet je bij het horen van alle informatie in de opfriscursus wat bij jullie past en wat je je er nou eigenlijk bij voor moet stellen. Oftewel: een opfriscursus is goud waard, juist door jullie eerdere ervaring.

Geen twee geboortes zijn hetzelfde, dat betekent dat je je nog steeds wilt voorbereiden op eventuele medische beslissingen.

Hoe de bevalling verloopt heb je niet voor het kiezen, maar je voorbereiding erop wel. Het is bewezen dat goed geïnformeerde stellen met realistische verwachtingen minder angst en pijn ervaren en achteraf een beter gevoel overhouden aan de bevalling, wat het beloop ook is.

Uit onderzoek blijkt ook dat niet de manier van bevallen, maar de kennis, communicatie en emotionele ondersteuning bepalend zijn voor een fijne ervaring. Daarom gaan wij, met onze kennis en medische achtergrond, jullie zo goed mogelijk op alle scenario’s voorbereiden.

Dit zijn de onderwerpen die we in de opfris zwangerschapscursus behandelen:

Wat is nu jullie beeld?

Jullie eerdere ervaring gaat jullie helpen in de voorbereiding op de komende geboorte.

De bevalling van A tot Z

Hoe verloopt een bevallig ook alweer? Refresh your memories, zo verloopt een bevalling volgens het boekje.

Hoe ga je weeën opvangen?

Wat kunnen jullie samen doen om de weeën op te vangen en zo pijn te kunnen beïnvloeden? En welke rol pak je als partner?

Het begin van de geboorte

Hoe kan de bevalling zich aandienen, wat kan er anders verlopen en hoe werkt een inleiding?

De grote finale, het persen!
Het spannende deel van de bevalling is aangebroken, jullie gaan je baby nu snel ontmoeten. Wat gebeurd er tijdens de uitdrijving?
En meer!

Medicatie, keizersnede, ademoefeningen, checklists, geboorteplan, geboorteverhalen, podcasts, de belangrijkste vragen voor partners, en meer

In deze cursus bespreken we alles wat je moet weten voor je bevalling, van A tot Z, van puffen tot perswee. Geen andere opfris zwangerschapscursus is zo compleet als de onze, dat durven wij best te beweren. Daarom krijg je van ons 14 dagen tevredenheidsgarantie mee. Is het niet wat je had verwacht? Dan krijg je binnen 14 dagen je geld terug.

> 100 keer een 5-sterren review!

Alles wat je wil weten over de zwangerschap, de bevalling en daar vlak na. De presentaties zijn duidelijk wetenschappelijk onderbouwd, maar toch heel luchtig gebracht, en met speciale aandacht voor de rol van de partner. Mirte presenteert heel enthousiast, waardoor de 4 avonden zo voorbij vliegen, en heeft erg veel achtergrondkennis. De cursus helpt om bewuster en meer samen bezig te zijn met de zwangerschap en aanstaande bevalling. Aanrader.

Diederik Van Der Feen Avatar Diederik Van Der Feen
4 januari 2022

We hebben een super verhelderende, realistische en praktische middag gehad van Bregje m.b.t EHBO bij baby's en kinderen. Geen poespas, maar lekker down to earth. Na het volgen hebben wij er vertrouwen in dat we ons zoontje of andere kinderen goed kunnen helpen. En partners, zeker meekomen!

Linda Ottens Avatar Linda Ottens
19 oktober 2020

Toen het einde naderde van mijn zwangerschap kreeg ik ineens paniek. Die baby moest er natuurlijk ook uit en begon erg op te zien tegen de bevalling, die in mijn hoofd niet anders kon zijn dan traumatisch. Een vriendin van mij tipte Drs Mama. Eerst heb ik een gesprek gevoerd met Bregje die oprechte interesse toonde in mijn angst. Bevallen kon volgens haar een heel positieve ervaring zijn en wat mij zou helpen is zoveel mogelijk informatie. Vervolgens begon ik met de online cursus van drs mama, waar alles heel goed uit werd gelegd. Niet te gecompliceerd, niet zweverig, maar down to earth en precies waar het op staat. Er werd goed ingegaan op alles wat er gebeurt en kan gebeuren bij een bevalling. Ik ging meer dan voorbereid mijn bevalling in en dat heeft zeker geholpen. Zo moest er tijdens mijn bevalling worden ingegrepen omdat mijn dochter er maar niet uit wilde komen, maar ik was geen moment bang, want ik wist precies wat er kon gebeuren vanwege de online cursussen. Ik kijk dan ook heel erg positief terug op mijn bevalling en dat heb ik mede te danken aan Bregje en Mirte.

erika Slot Avatar erika Slot
8 maart 2021

“Wil je naast onze uitgebreide cursus toch met ons sparren?"

Boek dan een coaching met Bregje. Zeker als jullie eerdere ervaring traumatisch was, je nog met vragen zit, de aankomende geboorte spanning of angst bij je oproept of als je situatie meer medisch is. Dan is een coaching bij deze cursus echt onmisbaar. Boek de coaching nu met 20% korting.

Dit is wie wij zijn:

Wij zijn artsen Bregje & Mirte.

Als artsen hebben wij veel ervaring met de ontwikkeling van jonge kinderen en hun ouders. Daarnaast zijn we beiden moeder van drie kinderen. Een gouden combinatie dus

Wij zijn podcastmakers

Voor onze podcast ‘wijzer in verwachting’ interviewen wij mensen over de geboorte van hun kind. Dat leidt tot mooie, spannende, bijzondere en soms zelfs grappige verhalen.

Featured by Eva Jinek!

Wij worden regelmatig geïnterviewd over zwangerschap en bevallingen door diverse media. De meest bekende zijn de artikelen van Evajinek.nl!

Combi-deal met Online-EHBO

Boek tegelijkertijd met de opfris zwangerschapscursus de online kinder- en baby EHBO cursus.

Je betaald dan geen €79,-, maar slechts 60,-

Heb je nog vragen? Wij hebben alvast deze antwoorden:

Deze vraag begrijpen we heel goed. Dat is natuurlijk allereerst een persoonlijke afweging. We krijgen heel veel positieve reacties op de cursus, omdat de tone of voice toch heel persoonlijk aandoet. Deze cursus is echt bedoeld als opfrisser van kennis en ervaringen. Was jullie eerdere ervaring traumatisch, zit je nog met vragen, roept de aankomende geboorte spanning of angst bij je op of is je situatie meer medisch? Dan 1-op 1 coaching bij deze cursus echt onmisbaar. Boek dan de privé opfriscursus.

Je hebt 6 maanden toegang tot de cursus.

Wij leggen alles helder uit en in duidelijke taal. Verder kun je alle info terugvinden in onze uitgebreide samenvatting en je kunt alle modules en onderdelen van de cursus altijd terugkijken.

Dat hangt af van de voorbereiding die je toen hebt gehad. Wij zijn van mening dat je het best kan kiezen voor de gehele zwangerschapscursus om je voor te bereiden op deze geboorte waar je van alles mee gaat maken, waar je nog geen ervaring mee opgedaan hebt.

Je zal wel herkennen dat deze zwangerschap heel anders is dan de eerste keer. Je hebt minder tijd om er echt bij stil te staan. Deze cursus maakt dat jullie er samen weer aan toe komen om je voor te bereiden op de volgende geboorte. Het eerder meegemaakte kan je beter in perspectief plaatsen, herinneringen worden opgehaald en jullie worden klaargestoomd voor weer een nieuwe geboorte-ervaring met realistische uitgebreide informatie.

Wij hebben de meest volledige online zwangerschapscursus die op dit moment in Nederland wordt aangeboden. Daar zijn wij zeker van! Daarom krijg je van ons 14 dagen tevredenheidsgarantie mee. Is het niet wat je had verwacht? Dan krijg je binnen 14 dagen je geld terug.

Zeker, de factuur wordt opgemaakt met de gegevens die je achterlaat. Voor eventuele vergoeding wil de verzekeraar dat je naam (die van de zwangere) adres en woonplaats op de factuur staan.

Voor een vergoeding heb je doorgaans een aanvullende verzekering nodig. Per aanvullende verzekering is het verschillend wat en hoeveel je vergoed krijgt. Voor vragen over vergoeding van een cursus kun je het beste rechtstreeks contact opnemen met je verzekeraar. We zijn zelfstandig en bewust niet gelieerd aan Verenigingen.

Dat betekent dat als je vrije zorgkeuze hebt een goede kans hebt om de cursus vergoed te krijgen, maar indien je verzekeraar voorwaarden stelt die van toepassing zijn op verenigingen, dan wordt er meestal niet vergoed.

Opfris zwangerschapscursus

€130,-
€115,-