Cursus in 1 dag

In 4,5 uur optimaal voorbereid

Wij zijn Bregje en Mirte en wij bieden een kwalitatieve zwangerschapscursus voor jou en je partner. Als arts en ouder zijn wij zowel medisch onderlegd als ervaringsexpert. Dat resulteert in begrijpelijke en zeer volledige zwangerschapscursus waar je écht wat aan hebt. Wil jij dat jouw partner gelijkwaardig betrokken wordt bij jullie avontuur? Wil je ideeën krijgen hoe je dit sámen aangaat? Dan is dit de cursus voor jou.

DE ZWANGERSCHAPSCURSUS IN 1 DAG KOST €265,-

Wij gaan jullie voorbereiden als team, zodat jullie de geboorte samen beleven als het wonder dat het is.

Óók als jullie te maken krijgen met medische beslissingen tijdens de bevalling.

Cursus in 1 dag

Waarom onze zwangerschapscursus in 1 dag volgen?

 • Hoge informatiedichtheid in één fysieke groepsbijeenkomst
 • Alle cursusinhoud is net zo belangrijk voor en gericht op de partner(s). Zij hebben een bewezen positieve invloed op de geboorte. Je leert van ons hoe je elkaar optimaal kan ondersteunen.
 • Uitgebreide online leeromgeving boordevol extra’s zoals samenvattingen,  ademhalingsoefeningen, de vragen die je moet kunnen stellen als partner, artikelen, podcasts, ontspanningsoefeningen en meer 
 • Geen andere zwangerschapscursus is completer dan de onze.
 • Of je nou een thuisbevalling, badbevalling, medisch begeleidde bevalling of poliklinische bevalling wenst, op alle scenario’s bereiden wij jullie voor
 • Ook voorbereiding op de meest voorkomende medische interventies
 • Geen wollige verhalen, maar alles uitgelegd in heldere taal en thuis nog eens rustig na te lezen in de online leeromgeving
 • Als artsen en ouders van drie kinderen, hebben wij zowel ervaring als kennis in huis.
 • Samen een gezellig dagje uit in de Amsterdamse Jordaan
De cursus kost €265,-

Wat maakt onze zwangerschapscursus zo goed?

Medische kennis

Wij zijn artsen die geloven in de natuurlijke kracht van het lichaam. Feit is echter wel dat 70% van de stellen tijdens de bevalling te maken krijgt met medische beslissingen. En daar wil je dus ook op voorbereid zijn.

Eerlijke informatie

Voor een realistische voorbereiding is een cursus waar je leert puffen en ontspannen niet meer afdoende. Jullie krijgen bij Drs Mama de juiste en eerlijke informatie, de zin van de onzin gescheiden. Kennis geeft je de mogelijkheid om regie te behouden!

Gelijkwaardig ouderschap

Het is wetenschappelijk bewezen dat partners van positieve invloed zijn op de geboorte. Daarom is alle cursusinhoud net zo belangrijk voor en gericht op de partner. Zo weet je precies hoe je elkaar optimaal kan ondersteunen bij de geboorte.

Praktisch

 • De cursus kost €265
 • 4,5 uur durende, zeer kennisintensieve cursus
 • De locatie is Drs Mama, Eerste Laurierdwarsstraat 4 in Amsterdam
 • De zwangerschapscursus van Drs Mama is er voor alle zwangeren & hun partner(s). Of het nu je eerste, je tweede of je vijfde bevalling is, je extreem angstig bent of juist uitkijkt naar de bevalling. Iedereen is welkom en iedereen wordt voorzien van de informatie die op jullie van toepassing is
 • Er zijn vele extra’s die de cursus ondersteunen. Video’s, oefeningen, opdrachten en artikelen
 • DATA:
  • wo 7 februari 13.00-17.30u
  • wo 3 april 13.00-17.30u
  • wo 3 juli 13.00-17.30u
  • Cursus vol of geen geschikte data? Kijk ook bij onze twee-weekse zwangerschapscursus!
  • of mail ons voor de reservelijst
 • Wij adviseren de cursus te volgen tussen de 25 en 36 weken zwangerschap
 • Boek je direct onze EHBO cursus bij de zwangerschapscursus, dan ontvang je 15% korting op de EHBO.
Cursuslocatie Drs Mama

> 100 keer een 5 sterren review!

Gelijkwaardig

Wat bespreken we in de cursus?

Ter voorbereiding op de cursus in 1 dag ontvang je 3 video-bestanden die jullie vast een beeld geven van de filosofie van Drs Mama, wat de bevalling globaal inhoudt, en hoe lichaam en brein werken bij bevallingspijn. 

Tijdens de cursus gaan we dieper in op hoe jullie zelf weeënpijn kunnen beïnvloeden, en vertellen we alles wat je moet weten over de ontsluitingsfase & de persfase, ook wanneer dit anders verloopt dan gepland. (ook bij medische interventies)

Na afloop van de cursus ontvangen jullie nog een les over de eerste momenten met de baby, medicamenteuze pijnbestrijding en vele extra’s als ademhalingsoefeningen, affirmaties, ontspanningsoefeningen, voorbereiding op een keizersnede en nog veel meer!

Gelijkwaardig

Ik ben overtuigd en schrijf me graag in!

Wetenschappelijke onderbouwing

Het is misschien een onderwerp waar je liever niet aan denkt, maar wat wel erg belangrijk is om mee te nemen in de voorbereiding op je zwangerschap: medische beslissingen. Maar liefst 70% krijgt hier namelijk tijdens de bevalling mee te maken.

Hoe de bevalling verloopt heb je niet voor het kiezen, maar je voorbereiding erop wel. Het is bewezen dat goed geïnformeerde stellen met realistische verwachtingen minder angst en pijn ervaren en achteraf een beter gevoel overhouden aan de bevalling, wat het beloop ook is.

Uit onderzoek blijkt ook dat niet de manier van bevallen, maar de kennis, communicatie en emotionele ondersteuning bepalend zijn voor een fijne ervaring. Daarom gaan wij, met onze kennis en medische achtergrond, jullie zo goed mogelijk op alle scenario’s voorbereiden.

Dit is wie wij zijn:

Wij zijn artsen Bregje & Mirte.

Als artsen hebben wij veel ervaring met de ontwikkeling van jonge kinderen en hun ouders. Daarnaast zijn we beiden moeder van drie kinderen. Een gouden combinatie dus

Wij zijn podcastmakers

Voor onze podcast ‘wijzer in verwachting’ interviewen wij mensen over de geboorte van hun kind. Dat leidt tot mooie, spannende, bijzondere en soms zelfs grappige verhalen.

Featured by Eva Jinek!

Wij worden regelmatig geïnterviewd over zwangerschap en bevallingen door diverse media. De meest bekende zijn de artikelen van Evajinek.nl!

Combi-deal met EHBO

Boek tegelijkertijd met de zwangerschapscursus een kinder- en baby EHBO cursus.

Je ontvangt dan automatisch 15% korting, ook als je direct een plek voor opa’s, oma’s of een vriend erbij boekt.

Kies de twee cursussen met de gewenste data  en in de winkelmand wordt de korting verrekend. 

Heb je nog vragen? Wij hebben alvast deze antwoorden:

Unfortunately all of our courses are in Dutch. Only coaching is possible in English, but we can not support the coaching with any of our online video’s, because it’s all in Dutch.
 
We can recommend an English spoken course:  https://childbirthclassgale.com Hopefully this course suits you well

Bij inschrijven vind je alle data bij elkaar in de kalender.

Wij leggen alles helder uit en in duidelijke taal. In de online leeromgeving kun je alle info terugvinden in onze uitgebreide samenvatting. Alle extra’s en online video’s zijn nog 6 maanden beschikbaar.

Op de eerste Laurierdwarsstraat 4, in Amsterdam.

Drs Mama kiest ervoor partners gelijkwaardig onderdeel te laten zijn van deze cursus. Want bevallen doe je in onze optiek samen. Ook als je alleenstaand bent dan geldt dat een geboortepartner op dezelfde wijze wordt betrokken als alle andere partners. Mocht jijzelf of je (geboorte)partner onverhoopt ineens niet kunnen deelnemen, dan is alle informatie beschikbaar in online modules

Voor een vergoeding heb je doorgaans een aanvullende verzekering nodig. Per aanvullende verzekering is het verschillend wat en hoeveel je vergoedt krijgt. Voor vragen over vergoeding van een cursus kun je het beste rechtstreeks contact opnemen met je verzekeraar. We zijn zelfstandig en bewust niet gelieerd aan Verenigingen.

Dat betekent dat als je vrije zorgkeuze hebt een goede kans hebt om de cursus vergoedt te krijgen, maar indien je verzekeraar voorwaarden stelt die van toepassing zijn op verenigingen, dan wordt er meestal niet vergoedt.

Wij kennen de cravings van een zwangere. En diens partner. Er is thee, water, lekkere koffie en snacks. Even eten van tevoren is wel aan te raden, het is een intensieve cursus.

Zeker, de factuur wordt opgemaakt met de gegevens die je achterlaat. Voor eventuele vergoeding wil de verzekeraar dat je naam (die van de zwangere) adres en woonplaats op de factuur staan.

Daar kunnen we een boek over schrijven, maar dit is het korte antwoord. De grootste vraag is: wat past bij jullie?

De 4-weekse cursus is behalve het meest uitgebreid ook een manier om 4 avonden echt even samen stil te staan bij de aanstaande geboorte. Onze cursussen zijn heel informatie-intensief en het kan fijn zijn om alles even te kunnen laten bezinken en na te bespreken, elke keer als je weer naar huis fietst. Zo leef je langzaam samen toe naar de geboorte en kunnen jullie echt als team optrekken.

De cursus in 1 dag behandelt dezelfde informatie, maar naast de fysieke bijeenkomst waarin jullie je vragen kunnen stellen en andere zwangere stellen kunnen ontmoeten, krijgen jullie een deel van de info als online modules, om in je eigen tijd en tempo te bekijken.

De 2-weekse cursus is een samentrekking van de 4 weekse cursus en de cursus in 1 dag. De voordelen zijn dat je direct de diepte in duikt wegens de online voorbereiding en door de spreiding van de avonden wat meer tijd voor het verwerken krijgt dan in de cursus in 1 dag.

Een andere mogelijkheid is de privé-cursus, waarin je de hele uitgebreide cursus krijgt middels online modules, en een persoonlijke coaching van 1-1,5 uur, waardoor de info echt helemaal aangepast kan worden aan jullie wensen en behoeftes.

Nee, je hebt geen speciale kleding nodig.

Door direct te betalen is jullie plek ook direct gereserveerd voor jullie. Daarnaast krijgen jullie meteen toegang tot de online leeromgeving. 

Zie onze algemene voorwaarden. Afhankelijk van wanneer je annuleert krijg je wel of geen cursus geld terug.

In principe is dit voor ons niet haalbaar. Heb je een hele uitzonderlijke situatie, neem dan even contact met ons op via de mail. 

Jazeker! Stuur ons even een mailtje op info@drsmama.com en we nemen zsm contact met je op!

Andere cursus mogelijkheden

4 weekse cursus

€ 375

4 x 2,5 uur 

Meest volledig

2 weekse cursus

€ 290

2 x 2,5 uur

Verdiepend in 2 avonden

Privé cursus

€ 245

Coaching & online

     Meest persoonlijke cursus

Zwangerschapscursus in 1 dag

€265,-
Huidige maand

juli 2024

Geen cursus data

augustus 2024

Geen cursus data

september 2024

Geen cursus data

oktober 2024

02okt13:0018:00Cursus in 1 dagWoensdag 02 oktober13:00 - 18:00(GMT+02:00) CursusCursus in 1 dag

november 2024

Geen cursus data

december 2024

17dec13:0018:00Cursus in 1 dagDinsdag 17 december13:00 - 18:00(GMT+01:00) CursusCursus in 1 dag

januari 2025

Geen cursus data

februari 2025

Geen cursus data

maart 2025

Geen cursus data