Voorbereiden op een inleiding

Vol vertrouwen aan een medische inleiding beginnen met de juiste voorbereiding

Tegenwoordig krijgen zwangeren en hun partner(s) steeds vaker te maken met een inleiding. Tussen de 25% en 30% van alle bevallingen start met een inleiding tegenwoordig. 

De kans is groot dat je je ook daar op voor wil bereiden, want ook hier zijn er nog tal van mogelijkheden waarop je regie kan pakken. Daarnaast zorgt meer kennis altijd voor meer controle gevoel en reduceert het angsten.

De online module VOORBEREIDEN OP EEN INLEIDING kost €20,-

Wij zijn Bregje en Mirte en wij bieden kwalitatieve zwangerschapscursussen voor jou en je partner. Als arts en ouder zijn wij zowel medisch onderlegd als ervaringsexpert. Dat resulteert in begrijpelijke en zeer volledige zwangerschapscursussen waar je écht wat aan hebt. 

Waarom onze online module volgen?

  • Je krijgt een uitgebreide module van 30 minuten vol boordevol nuttige informatie.
  • We bespreken de stappen van een inleiding
  • Leggen uit hoe belangrijk het is om mee te beslissen over de indicatie
  • Door het proces uiteen te zetten begrijp je beter waar je terug regie kan pakken.
  • Je kunt starten en stoppen wanneer je wilt, zelfs als je vlak voor de inleiding staat en weinig voorbereidingstijd hebt gehad.
  • Je hebt tot 3 maanden onbeperkt toegang.
  • Als extra zijn er 5 podcast afleveringen die allemaal een inleiding betreffen.

NB: Deze module is een aanvulling op een zwangerschapscursus die je elders hebt doorlopen. 

De cursus kost €20,-

Wat maakt onze cursus zo goed?

Medische kennis

Wij zijn artsen die geloven in de natuurlijke kracht van het lichaam. En je kan ook regie behouden bij een inleiding. Daar wil je dus ook op voorbereid zijn.

Empowering

Door een beter beeld wat jullie te wachten staat, kan je gelijkwaardig het gesprek aan gaan met de hulpverlening. Zo heb je weer meer touwtjes in handen.

Gelijkwaardig ouderschap

Het is wetenschappelijk bewezen dat wanneer ouders samen optrekken zij de geboorte en het ouderschap meer positief beleven.  

"Wat zeg je ervan als we gaan inleiden?!"

Een inleiding staat vaak plots voor de deur. Al die weken zwangerschap was er geen vuiltje aan de lucht, (of wel natuurlijk) maar veel mensen krijgen plotseling te maken met een inleiding. Oeps, over alle scenario’s nagedacht, maar waar kijken we nu dan tegenaan?

Een inleiding bij uitstek is een moment om de regie te pakken en met vragen aan de hulpverlener eigenaar te worden van het proces. Je kunt je verloren voelen en zelfs onder druk gezet. Daarom is het zo fijn om in een half uur tijd op de hoogte te zijn van de ins and outs van een inleiding, waardoor jullie bij het volgende gesprek (en natuurlijk bij de inleiding zelf) steviger in jullie schoenen zullen staan. 

Dit is wie wij zijn:

Wij zijn artsen Bregje & Mirte.

Als artsen hebben wij veel ervaring met de ontwikkeling van jonge kinderen en hun ouders. Daarnaast zijn we beiden moeder van drie kinderen. Een gouden combinatie dus

Wij zijn podcastmakers

Voor onze podcast ‘wijzer in verwachting’ interviewen wij mensen over de geboorte van hun kind. Dat leidt tot mooie, spannende, bijzondere en soms zelfs grappige verhalen.

Featured by Eva Jinek!

Wij worden regelmatig geïnterviewd over zwangerschap en bevallingen door diverse media. De meest bekende zijn de artikelen van Evajinek.nl!

> 100 keer een 5-sterren review!

Hele complete cursus! Alles komt aan bod. En alle lessen doe je samen met je partner. Dus zo ben je samen goed voorbereid. Daarnaast gegeven door hele fijne mensen 🙂 Echt een aanrader!

Lisa van Bodegom Avatar Lisa van Bodegom
6 oktober 2023

Dankzij deze cursus ben ik als partner goed voorbereid op de aanstaande bevalling van mijn vrouw. Ik heb nu realistische verwachtingen en weet hoe ik het beste mijn vrouw kan ondersteunen. Uiteraard moet ik mijzelf nog wel bewijzen ;). Maar aan de cursus van Drs Mama kan het niet liggen. Ook het online portaal biedt tijdens en na de cursus houvast. Verder een dikke pluim voor cursusleider Mirte. Haar energie, kennis van zaken en oog voor ook de partner is top! Het is jammer dat de cursus maar vier avonden duurde. 

Mirte, bedankt en (hopelijk) tot ziens!

Daan van Engelen Avatar Daan van Engelen
15 december 2021

Wij hebben de online zwangerschapcursus met persoonlijk gesprek bij Drs Mama afgenomen. Bregje en Mirte vertellen op een heel fijne, realistische manier over alles rondom de bevalling en het beginnende én gelijkwaardige ouderschap. Óók de dingen die ze je niet altijd vertellen en dat is alleen maar goed, want zo gingen wij alleen maar sterker en bewuster de bevalling in! In het persoonlijke gesprek met Bregje heeft zij de vragen die we nog hadden, weg genomen. Dit gesprek was echt op ons gericht en daardoor heel persoonlijk! Mede door de adviezen van Bregje en Mirte kijken wij méga positief terug op de bevalling.

Mick Stevens Avatar Mick Stevens
26 oktober 2022

Voorbereiding op een inleiding

€20,-