Voorbereiden op een inleiding

Vol vertrouwen aan een medische inleiding beginnen met de juiste voorbereiding

Tegenwoordig krijgen zwangeren en hun partner(s) steeds vaker te maken met een inleiding. Tussen de 25% en 30% van alle bevallingen start met een inleiding tegenwoordig. 

De kans is groot dat je je ook daar op voor wil bereiden, want ook hier zijn er nog tal van mogelijkheden waarop je regie kan pakken. Daarnaast zorgt meer kennis altijd voor meer controle gevoel en reduceert het angsten.

De online module VOORBEREIDEN OP EEN INLEIDING kost €20,-

Wij zijn Bregje en Mirte en wij bieden kwalitatieve zwangerschapscursussen voor jou en je partner. Als arts en ouder zijn wij zowel medisch onderlegd als ervaringsexpert. Dat resulteert in begrijpelijke en zeer volledige zwangerschapscursussen waar je écht wat aan hebt. 

Waarom onze online module volgen?

  • Je krijgt een uitgebreide module van 30 minuten vol boordevol nuttige informatie.
  • We bespreken de stappen van een inleiding
  • Leggen uit hoe belangrijk het is om mee te beslissen over de indicatie
  • Door het proces uiteen te zetten begrijp je beter waar je terug regie kan pakken.
  • Je kunt starten en stoppen wanneer je wilt, zelfs als je vlak voor de inleiding staat en weinig voorbereidingstijd hebt gehad.
  • Je hebt tot 3 maanden onbeperkt toegang.
  • Als extra zijn er 5 podcast afleveringen die allemaal een inleiding betreffen.

NB: Deze module is een aanvulling op een zwangerschapscursus die je elders hebt doorlopen. 

De cursus kost €20,-

Wat maakt onze cursus zo goed?

Medische kennis

Wij zijn artsen die geloven in de natuurlijke kracht van het lichaam. En je kan ook regie behouden bij een inleiding. Daar wil je dus ook op voorbereid zijn.

Empowering

Door een beter beeld wat jullie te wachten staat, kan je gelijkwaardig het gesprek aan gaan met de hulpverlening. Zo heb je weer meer touwtjes in handen.

Gelijkwaardig ouderschap

Het is wetenschappelijk bewezen dat wanneer ouders samen optrekken zij de geboorte en het ouderschap meer positief beleven.  

"Wat zeg je ervan als we gaan inleiden?!"

Een inleiding staat vaak plots voor de deur. Al die weken zwangerschap was er geen vuiltje aan de lucht, (of wel natuurlijk) maar veel mensen krijgen plotseling te maken met een inleiding. Oeps, over alle scenario’s nagedacht, maar waar kijken we nu dan tegenaan?

Een inleiding bij uitstek is een moment om de regie te pakken en met vragen aan de hulpverlener eigenaar te worden van het proces. Je kunt je verloren voelen en zelfs onder druk gezet. Daarom is het zo fijn om in een half uur tijd op de hoogte te zijn van de ins and outs van een inleiding, waardoor jullie bij het volgende gesprek (en natuurlijk bij de inleiding zelf) steviger in jullie schoenen zullen staan. 

Dit is wie wij zijn:

Wij zijn artsen Bregje & Mirte.

Als artsen hebben wij veel ervaring met de ontwikkeling van jonge kinderen en hun ouders. Daarnaast zijn we beiden moeder van drie kinderen. Een gouden combinatie dus

Wij zijn podcastmakers

Voor onze podcast ‘wijzer in verwachting’ interviewen wij mensen over de geboorte van hun kind. Dat leidt tot mooie, spannende, bijzondere en soms zelfs grappige verhalen.

Featured by Eva Jinek!

Wij worden regelmatig geïnterviewd over zwangerschap en bevallingen door diverse media. De meest bekende zijn de artikelen van Evajinek.nl!

> 100 keer een 5-sterren review!

Hele fijne privé cursus gehad die ons precies heeft gebracht wat we zochten om ons voor te bereiden op de bevalling. Ondertussen bevallen van een heel lief jongetje en tijdens de bevalling zeker een aantal momenten gehad, zowel ik als mijn vriend, waarin de informatie en de stemmen van Drs Mama nagalmden.

Marie van Staveren Avatar Marie van Staveren
27 september 2022

Geweldige cursus om een fijne manier alle ins- en outs van de zwangerschap en bevalling te leren. Nuchter, met humor en veel ruimte voor vragen. Je voelt je voorbereid op alle scenario's. Het programma is helder opgebouwd met goede tips hoe je als partner zo goed mogelijk kunt ondersteunen. Dit heeft ertoe geleid dat wij onze bevalling echt als een teamprestatie hebben ervaren en er met een trots gevoel op terugkijken.

Sander S Avatar Sander S
8 februari 2022

Heel duidelijke online formule waarin je alle stappen rustig op je eigen tijd kan bekijken en makkelijke communicatie als je vragen hebt kun je deze alsnog stellen. De privé cursus is ook echt aan te raden om zo even de 1-op1 aandacht te krijgen met je partner.

Tjitske Verra Avatar Tjitske Verra
27 augustus 2023

Voorbereiding op een inleiding

€20,-