Voorbereiden op een inleiding

Vol vertrouwen aan een medische inleiding beginnen met de juiste voorbereiding

Tegenwoordig krijgen zwangeren en hun partner(s) steeds vaker te maken met een inleiding. Tussen de 25% en 30% van alle bevallingen start met een inleiding tegenwoordig. 

De kans is groot dat je je ook daar op voor wil bereiden, want ook hier zijn er nog tal van mogelijkheden waarop je regie kan pakken. Daarnaast zorgt meer kennis altijd voor meer controle gevoel en reduceert het angsten.

De online module VOORBEREIDEN OP EEN INLEIDING kost €20,-

Wij zijn Bregje en Mirte en wij bieden kwalitatieve zwangerschapscursussen voor jou en je partner. Als arts en ouder zijn wij zowel medisch onderlegd als ervaringsexpert. Dat resulteert in begrijpelijke en zeer volledige zwangerschapscursussen waar je écht wat aan hebt. 

"Wat zeg je ervan als we gaan inleiden?!"

Een inleiding staat vaak plots voor de deur. Al die weken zwangerschap was er geen vuiltje aan de lucht, (of wel natuurlijk) maar veel mensen krijgen plotseling te maken met een inleiding. Oeps, over alle scenario’s nagedacht, maar waar kijken we nu dan tegenaan?

Een inleiding bij uitstek is een moment om de regie te pakken en met vragen aan de hulpverlener eigenaar te worden van het proces. Je kunt je verloren voelen en zelfs onder druk gezet. Daarom is het zo fijn om in een half uur tijd op de hoogte te zijn van de ins and outs van een inleiding, waardoor jullie bij het volgende gesprek (en natuurlijk bij de inleiding zelf) steviger in jullie schoenen zullen staan. 

Waarom onze online module volgen?

  • Je krijgt een uitgebreide module van 30 minuten vol boordevol nuttige informatie.
  • We bespreken de stappen van een inleiding
  • Leggen uit hoe belangrijk het is om mee te beslissen over de indicatie
  • Door het proces uiteen te zetten begrijp je beter waar je terug regie kan pakken.
  • Je kunt starten en stoppen wanneer je wilt, zelfs als je vlak voor de inleiding staat en weinig voorbereidingstijd hebt gehad.
  • Je hebt tot 3 maanden onbeperkt toegang.
  • Als extra zijn er 5 podcast afleveringen die allemaal een inleiding betreffen.

NB: Deze module is een aanvulling op een zwangerschapscursus die je elders hebt doorlopen. 

De cursus kost €20,-

Wat maakt onze cursus zo goed?

Medische kennis

Wij zijn artsen die geloven in de natuurlijke kracht van het lichaam. Feit is echter wel dat 70% van de stellen tijdens de bevalling te maken krijgt met medische beslissingen. En daar wil je dus ook op voorbereid zijn.

Eerlijke informatie

Voor een realistische voorbereiding is een cursus waar je leert puffen en ontspannen niet meer afdoende. Jullie krijgen bij Drs Mama de juiste en eerlijke informatie, de zin van de onzin gescheiden. Kennis geeft je de mogelijkheid om regie te behouden!

Gelijkwaardig ouderschap

Het is wetenschappelijk bewezen dat partners van positieve invloed zijn op de geboorte. Daarom is alle cursusinhoud net zo belangrijk voor en gericht op de partner. Zo weet je precies hoe je elkaar optimaal kan ondersteunen bij de geboorte.

> 100 keer een 5-sterren review!

Wij hebben de opfriscursus bij drs. Mama gevolgd. Het was heel fijn om in een persoonlijk gesprek terug te blikken op de eerste bevalling, en vooruit te kijken naar de volgende. Dit maakte dat we met veel meer vertrouwen en gevoel van controle toe konden leven naar de geboorte van onze zoon. We zijn drs. Mama heel erg dankbaar voor de handvatten en persoonlijke en oprechte benadering!

Jitske de Vries Avatar Jitske de Vries
10 november 2021

Aanrader, ook voor aanstaande vaders. Je leert alles over hoe de geboorte kan verlopen en welke rol de vader kan nemen. De 4 cursusavonden vlogen voorbij.

Maxime Eiselin Avatar Maxime Eiselin
1 augustus 2022

De Drs mama webinars zijn lekker down to earth. Daardoor wisten mijn vriend en ik precies wat ons te wachten stond. Ik kreeg complimenten van zorgverleners dat ik één van de eerste patiënten was die duidelijk haar grenzen aangaf. Verzoek voor Bregje & Mirte: willen jullie ook een webinar over een versie maken? Dan is de hele training echt compleet 😊🙏.

Margo van Houtum Avatar Margo van Houtum
25 februari 2021

Dit is wie wij zijn:

Wij zijn artsen Bregje & Mirte.

Als artsen hebben wij veel ervaring met de ontwikkeling van jonge kinderen en hun ouders. Daarnaast zijn we beiden moeder van drie kinderen. Een gouden combinatie dus

Wij zijn podcastmakers

Voor onze podcast ‘wijzer in verwachting’ interviewen wij mensen over de geboorte van hun kind. Dat leidt tot mooie, spannende, bijzondere en soms zelfs grappige verhalen.

Featured by Eva Jinek!

Wij worden regelmatig geïnterviewd over zwangerschap en bevallingen door diverse media. De meest bekende zijn de artikelen van Evajinek.nl!

Voorbereiding op een inleiding

€20,-