Geboorte verhalen

Méér dan een zwangerschapscursus

Zoveel bijzondere geboortes, zoveel bijzondere verhalen. Het beloop van je bevalling heb je niet in de hand, waar je invloed op kan hebben is je beleving. 

In onderstaande verhalen lees je mee vanuit de beleving van de zwangere, dit kan heel helpend zijn voor je beeldvorming. Tijdens de lessen maken we ook gebruik van geboorte verhalen.

Dierlijk

Op vrijdag 20 juni begint de dag anders dan normaal. Ik voel me dierlijker en een beetje bangig. Bang omdat Thom moet werken en dus weg moet van huis. Ik wil dat hij bij me blijft! Gek, want in mijn hele zwangerschap heb ik deze gevoelens niet gehad. Ik vond het allemaal prima, maar vandaag is anders.

Met een grote donderwolk boven mijn hoofd laat ik me ophalen door mijn moeder om met mijn zus en haar kindjes naar het park te gaan. Fijne afleiding is dat. Maar ik blijf me gek voelen en niet goed weten wat ik met mezelf aan moet. Inmiddels wordt de pijn in mijn onderrug steeds erger, maar ja, zolang ik twijfel of het een wee is zal het vast niet echt zo zijn. Mijn moeder zei altijd…

Bij ons op de borst gelegd

De dag na de uitgerekende datum geef ik het op. ‘Je komt niet, dan niet, ik ga weer door met mijn leven,’ denk ik. Het voelt een beetje als een anticlimax, al weet ik dat de eerste vaak wat later komt. Mijn gemoedstoestand wordt er in ieder geval niet beter op, ik ben het zwanger zijn zat. Maar dan, op dag 3 na de uitgerekende datum word ik om stipt 5:00 uur in de ochtend wakker van een ‘plop’ in mijn buik. En de eerste wee. Ik heb tot dan toe geen oefenweeën gehad, dus heb geen idee of ik dit serieus moet nemen. Maar slapen lukt in ieder geval niet meer. De wekker van Sven gaat normaal gesproken ook rond dit tijdstip, hij begint om 7:00 ’s ochtends met werken en moet nog een stuk rijden. Omdat ik niet…

Rijkdom

Elke ochtend word ik weer teleurgesteld wakker, weer niet begonnen. Ik ben zwanger van de derde en bij de eerste twee begonnen de weeën altijd in de ochtend. Ik weet dat dat niks over deze keer zegt, maar toch. De dagen gaan voorbij en elke keer verzin ik wel wat moois bij de datum van morgen. Omdat ik dagelijks chagrijnig ben contact ik Drs Mama, en vraag of ze me een lesje wijzer in verwachting willen geven. Het antwoord: ‘vet balen, maar probeer maar even zweverig te zijn. Deze baby weet precies wanneer het tijd is voor hem om geboren te worden. Laat het los.’ Het is een simpel, maar erg effectief lesje. De komende ochtenden ben ik in elk geval niet meer chagrijnig..
X