Beleef het (aanstaand) ouderschap sámen!
Cursus door artsen gegeven.

Missie: gelijkwaardig ouderschap door realistische verwachtingen.

 

Wat bieden wij voor een optimale voorbereiding op het ouderschap?

Zwangerschaps cursus

EHBO cursus
Online cursus

Gelijkwaardigheid tussen ouders & kwalitatieve voorbereiding vormt de fundering van alle cursussen van Drs Mama

Wij zijn Bregje en Mirte, twee artsen die op een missie zijn om de geboortezorg te veranderen. Voor een goede en realistische voorbereiding op de bevalling is leren puffen en ontspannen niet meer afdoende. 70% van de stellen krijgt te maken met medische interventies en het is nalatig om aanstaande ouders daar niet op voor te bereiden.

Daarnaast vinden wij dat partners veel meer betrokken moeten worden rondom de geboorte en het ouderschap. Niet alleen tijdens de geboorte oefenen zij met hun steun een positief effect uit, ook daarna zorgt hun betrokkenheid voor meer gelijke kansen. Zo worden onder andere zorgtaken gelijkwaardiger verdeeld, hebben ook partners meer kans op een goede hechting met de baby, krijgen vrouwen betere kansen op de arbeidsmarkt en bevordert de aanwezigheid van partners de emotionele en intellectuele ontwikkeling van kinderen.

Om die reden geven wij (online) zwangerschapscursussen, EHBO-cursussen en coaching voor álle ouders.

Bekijk onze online cursussen

In de media

> 100 keer een 5-sterren review!

Heel duidelijke online formule waarin je alle stappen rustig op je eigen tijd kan bekijken en makkelijke communicatie als je vragen hebt kun je deze alsnog stellen. De privé cursus is ook echt aan te raden om zo even de 1-op1 aandacht te krijgen met je partner.

Tjitske Verra Avatar Tjitske Verra
27 augustus 2023

Hele fijne privé cursus gehad die ons precies heeft gebracht wat we zochten om ons voor te bereiden op de bevalling. Ondertussen bevallen van een heel lief jongetje en tijdens de bevalling zeker een aantal momenten gehad, zowel ik als mijn vriend, waarin de informatie en de stemmen van Drs Mama nagalmden.

Marie van Staveren Avatar Marie van Staveren
27 september 2022

Wij hebben de opfriscursus bij drs. Mama gevolgd. Het was heel fijn om in een persoonlijk gesprek terug te blikken op de eerste bevalling, en vooruit te kijken naar de volgende. Dit maakte dat we met veel meer vertrouwen en gevoel van controle toe konden leven naar de geboorte van onze zoon. We zijn drs. Mama heel erg dankbaar voor de handvatten en persoonlijke en oprechte benadering!

Jitske de Vries Avatar Jitske de Vries
10 november 2021

#meer dan een cursus

Podcast
Coaching