EHBO

EHBO bij baby's en kinderen

Met de komst van jullie kindje ben je ineens verantwoordelijk voor het welzijn van dit wonder.

Wil je weten hoe je ongelukken kunt voorkomen en verhelpen, zonder een overbezorgde ouder te zijn? En wil je in één en dezelfde cursus ook leren reanimeren, om echt levensreddend te kunnen handelen?

Drs Mama leert je welke gevaren reëel zijn en hoe ermee om te gaan. Zodat jullie ontspannen en verantwoordelijke ouders kunnen zijn. Ook zeer geschikt voor opa’s, oma’s en de oppas.

Een echt volledige cursus voor (aanstaande) ouders

De meeste kinder EHBO cursussen bieden óf een basis-workshop óf een reanimatiecursus aan. Bij ons leer je beiden in 1 keer. De kans is (gelukkig!) ontzettend klein dat je ooit in je leven een kind zal moeten reanimeren. Toch is leren reanimeren onmisbaar, omdat dat hetgene is waarmee je echt verschil kunt maken, zéker bij kleine kinderen.

De cursus kost €90,- per persoon

Wat maakt onze EHBO cursus zo goed?

Door artsen

Wij zijn beide opgeleid als arts en beschikken daarom over de juiste medische kennis om je voor te bereiden op eventuele ongevallen met baby’s en/of kinderen. Zo weet je zeker dat alles wat je leert een wetenschappelijke basis heeft. 

Realistische kijk

Wij leren je welke gevaren realistisch zijn en hoe je moet handelen als er een ongeval gebeurt. Op een nuchtere manier, zodat je kunt handelen met een helder hoofd als je in actie moet komen. 

Volledig & relevant

Anders dan de meeste EHBO-cursussen voor baby’s en kinderen, behandelen we niet alleen veelvoorkomende ongelukken, maar ook de reanimatie. Oftewel echt levensreddend handelen.

Wat behandelen we nog meer?

Je doet bij ons in dezelfde cursus ook kennis op over veel voorkomende ongelukken. Zo leer je van ons niet alleen wat deze zijn en hoe je ze kunt voorkomen, je leert ook te handelen mocht een ongeluk zich toch voordoen. 

Vallen – Verkeer – Vergiftiging – Verbranding – Verstikking – Verdrinking

Na afronding van de cursus ontvang je een uitgebreid video-naslagwerk om al het geleerde altijd te kunnen opfrissen.

En als super extra ontvang je in de online leeromgeving ook nog info over de minder levensbedreigende maar wel veel voorkomende ongemakken als: 

Verwonding – Insectenbeet – Koorts – Koortsstuip – Vlekjesziekten – Allergische reactie

verslikking baby

> 100 keer een 5-sterren review!

Data & Locatie:

De cursus vindt plaats bij Drs Mama, Eerste Laurierdwarsstraat 4 in Amsterdam van 13:00 uur- 17:00 uur op:

Zondag 17 maart (VOL)

Zondag 26 mei

Zondag 7 juli

Mail ons voor de reservelijst

Dit is wie wij zijn:

Wij zijn artsen Bregje & Mirte.

Als artsen hebben wij veel ervaring met de ontwikkeling van jonge kinderen en hun ouders. Daarnaast zijn we beiden moeder van drie kinderen. Een gouden combinatie dus

Wij zijn podcastmakers

Voor onze podcast ‘wijzer in verwachting’ interviewen wij mensen over de geboorte van hun kind. Dat leidt tot mooie, spannende, bijzondere en soms zelfs grappige verhalen.

Featured by Eva Jinek!

Wij worden regelmatig geïnterviewd over zwangerschap en bevallingen door diverse media. De meest bekende zijn de artikelen van Evajinek.nl!

ONLINE cursus EHBO bij baby's en kinderen

Volg onze cursus thuis, online vanaf je bank. Hierin behandelen we alles precies zoals in de fysieke cursus.

Lekker in je eigen tijd en tempo. Starten, stoppen en herhalen zo vaak als je wil. Inclusief een hoop extra’s zoals reanimatiekaart, stabiele zijligging en veel voorkomende ongemakken als koortsstuip, allergische reactie en meer.

Heb je nog vragen? Wij hebben alvast deze antwoorden

Unfortunately we have no First Aid courses in English. You can check  rode kruis: https://shop.rodekruis.nl/ehbo-cursussen/filter/first-aid-course-english

Bregje is behalve arts ook officieel getraind EFR instructeur en getraind instructeur conform de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad. 

Dit is sterk afhankelijk van het type verzekering en de voorwaarden van je verzekeraar. Vaak is een voorwaarde dat een certificaat wordt afgegeven na het volgen van de cursus. Helaas geldt dan nog steeds dat voor minder dan 20% van onze klanten de zorgverzekeraar daadwerkelijk vergoedt. Omdat dit ons inziens ouders onnodig op kosten jaagt kiezen wij ervoor geen certificaat uit te reiken. Een bewijs van deelname is wel te krijgen uiteraard.

Wat je leert in deze baby- en kinder- EHBO cursus is toepasbaar bij baby’s en kinderen tot 12 jaar. De cijfers van ongevalstypen en letsel zijn van toepassing op kinderen tot 4 jaar. 

Bij inschrijven vind je alle data bij elkaar in de kalender.

Op onze prachtige locatie op de Eerste Laurierdwarsstraat 4 in Amsterdam. 

Zie onze algemene voorwaarden. Afhankelijk van wanneer je annuleert krijg je wel of geen cursusgeld terug.

Mochten jullie door omstandigheden onverwachts de cursus toch niet kunnen volgen vlak voor aanvang? Zorg dan graag zelf voor vervangende deelnemers.

Er is altijd de mogelijkheid om terug te vallen op de online cursus die dezelfde informatie behandelt, natuurlijk met uitzondering van het oefenen op de reanimatie-poppen. De theorie van de reanimatie wordt online wel behandeld. 

Het is een intensieve cursus dus wat eten van tevoren is aan te raden. Tijdens de cursus is er thee, water en wat lekkers. 

EHBO Cursus

€ 90,-. p.p.

juni 2024

Geen cursus data

juli 2024

07jul13:0017:00EHBO cursus 7 juli (vol)Zondag 7 juli (mail voor de reservelijst)13:00 - 17:00(GMT+02:00) CursusEHBO Cursus

augustus 2024

Geen cursus data

september 2024

22sep13:0017:30EHBO cursusZondag 22 september13:00 - 17:30(GMT+02:00) CursusEHBO Cursus

oktober 2024

Geen cursus data

november 2024

10nov13:0017:30EHBO cursusZondag 10 november13:00 - 17:30(GMT+01:00) CursusEHBO Cursus

december 2024

Geen cursus data

januari 2025

Geen cursus data

februari 2025

Geen cursus data