[ Keizersnede ]

1 op de 6 stellen krijgt verwacht of onverwacht een keizersnede. Veel vrouwen vinden het moeten krijgen van een keizersnede een teleurstelling maar door een goede voorbereiding hoeft dat niet zo te zijn!

Uit onderzoek blijkt dat niet de manier van bevallen (medische ingrepen of fysiek lijden) bepalen hoe tevreden je bent, maar de communicatie, de emotionele ondersteuning en je verwachtingen. Een keizersnede kan dus net zoveel voldoening geven als een normale bevalling. Door deze online-les te volgen krijg je een helder beeld van wat een keizersnede inhoudt, welke keuzes je hebt, en welke je niet hebt. Zo wordt deze bevalling, ook bij een keizersnede, die unieke en bijzondere ervaring die het krijgen van een kind is!

Gentle sectio
Geboorte

[ Waar gaat de cursus uit bestaan? ]

16 juni, op vaderdag, is de cursus online gegaan!

Deze cursus bestaat uit 3 modules. De eerste module behandelt de keizersnede; wat kun je verwachten, wat zijn de mogelijkheden en de onmogelijkheden. De tweede module gaat over wat je moet doen mocht de bevalling zich toch al eerder aandienen. Hoe vang je dan weeën op en hoe ga je om met weeënpijn. De derde module gaat helemaal over de komst van de baby. Voorbereiding op het eerste uur, de eerste dag en de eerste week. Beleef de geboorte als het wonder dat het is en maak een goede start als gezin.