Mini-cursus

Mirte en bregje

Beter beeld krijgen bij wat jullie te wachten staat.

Wij zijn Bregje en Mirte en wij bieden kwalitatieve zwangerschapscursussen voor jou en je partner. Als arts en ouder zijn wij zowel medisch onderlegd als ervaringsexpert. Dat resulteert in begrijpelijke en zeer volledige zwangerschapscursussen waar je écht wat aan hebt. Wil je dat jouw partner gelijkwaardig betrokken wordt bij jullie avontuur en dit echt sámen aangaan? Dan is dit de cursus voor jou!

DE ONLINE MINI-CURSUS KOST NU €59,-

Reguliere prijs €69,-

Wij vinden het heel belangrijk dat iedereen die bij ons een cursus koopt, hier blij mee is. Je krijgt daarom van ons 14 dagen tevredenheidsgarantie mee. Is het niet wat je verwacht had? Dan krijg je het cursusgeld teruggestort!

Waarom onze online mini-cursus volgen?


  • Je wilt graag snel een beeld krijgen over de geboorte.
  • Je krijgt 3 uitgebreide modules boordevol nuttige informatie.
  • Geen wollige verhalen, maar alles uitgelegd in heldere taal.
  • Als artsen en ouders van drie kinderen, hebben wij zowel ervaring als kennis in huis.
  • Je kunt starten en stoppen wanneer je wilt, eigenlijk zoals je favoriete Netflixserie 😉
  • Je hebt tot 6 maanden onbeperkt toegang.
  • Je krijgt 14 dagen tevredenheidsgarantie van ons. Is het niet wat je had verwacht? Dan krijg je het cursusgeld terug.
  • Als bonus krijg je een overzichtelijke samenvatting waar je alle informatie in een oogopslag terug kunt vinden.
  • De cursus wordt ondersteund door leuke extra’s om beter beeld te krijgen van de geboorte.
De cursus kost nu €59,-

Vertrouwen is al daar

Wat moet je op z’n minst weten als het over bevallen gaat. Wellicht heb je al veel vertrouwen in wat komen gaat, maar wil je toch een beetje beeld hebben bij hoe een bevalling behoort te lopen en hoe jullie je dan op de weeën gaan voorbereiden. En als kers op de taart ook al wat voorpret hebben over hoe de eerste tijd er met de baby uit ziet.

Willen jullie ook meer kennis over eventuele medische beslissingen, volg dan de volledige online cursus!

Uit onderzoek blijkt ook dat niet de manier van bevallen, maar de kennis, communicatie en emotionele ondersteuning bepalend zijn voor een fijne ervaring. Daarom gaan wij, met onze kennis en medische achtergrond, jullie zo goed mogelijk voorbereiden.

Wat maakt onze cursus zo goed?

Medische kennis

Wij zijn artsen die geloven in de natuurlijke kracht van het lichaam. Feit is echter wel dat 70% van de stellen tijdens de bevalling te maken krijgt met medische beslissingen. En daar wil je dus ook op voorbereid zijn.

Eerlijke informatie

Voor een realistische voorbereiding is een cursus waar je leert puffen en ontspannen niet meer afdoende. Jullie krijgen bij Drs Mama de juiste en eerlijke informatie, de zin van de onzin gescheiden. Kennis geeft je de mogelijkheid om regie te behouden!

Gelijkwaardig ouderschap

Het is wetenschappelijk bewezen dat partners van positieve invloed zijn op de geboorte. Daarom is alle cursusinhoud net zo belangrijk voor en gericht op de partner. Zo weet je precies hoe je elkaar optimaal kan ondersteunen bij de geboorte.

Dit zijn de onderwerpen die we in de online mini-cursus behandelen:

De bevalling van A tot Z

Hoe verloopt een bevalling? Zo verloopt een bevalling volgens het boekje, de module geeft je een goede basis.

Hoe ga je weeën opvangen?

Wat kunnen jullie samen doen om de weeën op te vangen en zo pijn te kunnen beïnvloeden? En welke rol pak je als partner?

Hoera de baby is er! En wat nu?!

Leer meer over dat magische eerste uur, maar ook de eerste dagen met de baby.

In deze cursus bespreken we de basis wat je moet weten voor de bevalling, van A tot Z, van puffen tot perswee. Geen andere online mini zwangerschapscursus geeft al zo’n compleet beeld als de onze, dat durven wij best te beweren. Daarom krijg je van ons 14 dagen tevredenheidsgarantie mee. Is het niet wat je had verwacht? Dan krijg je binnen 14 dagen je geld terug.

Dit is wie wij zijn:

Wij zijn artsen Bregje & Mirte.

Als artsen hebben wij veel ervaring met de ontwikkeling van jonge kinderen en hun ouders. Daarnaast zijn we beiden moeder van drie kinderen. Een gouden combinatie dus

Wij zijn podcastmakers

Voor onze podcast ‘wijzer in verwachting’ interviewen wij mensen over de geboorte van hun kind. Dat leidt tot mooie, spannende, bijzondere en soms zelfs grappige verhalen.

Featured by Eva Jinek!

Wij worden regelmatig geïnterviewd over zwangerschap en bevallingen door diverse media. De meest bekende zijn de artikelen van Evajinek.nl!

Toen we na de cursus in 1 dag terug naar onze fietsen liepen zeiden wij tegen elkaar: wat een ontzettend fijne voorbereiding was dit! Alles wat er is besproken en ook op welke manier de zaken zijn verteld is precies wat we nodig hebben om vol vertrouwen de bevalling in te gaan. Bregje is daarnaast een ontzettend aangenaam persoon en legt alles zeer helder uit met een goede dosis humor en ervaring (zonder oordeel en neemt voor alle vragen ruimschoots de tijd) Ik hoop echt dat iedereen de weg naar Drs Mama weet te vinden! Kijk nu al uit naar de EHBO cursus die we later willen gaan volgen bij jullie. Liefs, Jeanine & Timo

Jeanine Meijer Avatar Jeanine Meijer
21 juni 2023

Fantastische, informatieve en heel toegankelijke cursus. Met ook extra aandacht en betrokkenheid voor de partners. En: tijdens en rond de cursus ook ruim de mogelijkheid voor persoonlijke aandacht. Een enorme aanrader!

Max 't Hart Avatar Max 't Hart
13 februari 2024

Naast een erg leerzame cursus ook een heel leuke cursus, waar ik me als partner (zonder al te veel voorkennis 😉 ) ook erg op mijn gemak voelde. Zowel goede wetenschappelijke onderbouwing als leuke praktijkvoorbeelden kwamen langs. Alle cursusavonden zijn we samen geweest, en dat was erg waardevol. Zo heeft het veel goede gesprekken opgeleverd met mijn vriendin over de toekomstige bevalling.

Teun Brinkman Avatar Teun Brinkman
7 november 2021

Heb je nog vragen? Wij hebben alvast deze antwoorden:

Deze vraag begrijpen we heel goed. Dat is natuurlijk allereerst een persoonlijke afweging. We krijgen heel veel positieve reacties op de cursus, omdat de tone of voice toch heel persoonlijk aandoet. Deze cursus is echt bedoeld als opfrisser van kennis en ervaringen. Was jullie eerdere ervaring traumatisch, zit je nog met vragen, roept de aankomende geboorte spanning of angst bij je op of is je situatie meer medisch? Dan 1-op 1 coaching bij deze cursus echt onmisbaar. Boek dan de privé opfriscursus.

Je hebt 6 maanden toegang tot de cursus.

Wij leggen alles helder uit en in duidelijke taal. Verder kun je alle info terugvinden in onze uitgebreide samenvatting en je kunt alle modules en onderdelen van de cursus altijd terugkijken.

Dat hangt af van de voorbereiding die je toen hebt gehad. Wij zijn van mening dat je het best kan kiezen voor de gehele zwangerschapscursus om je voor te bereiden op deze geboorte waar je van alles mee gaat maken, waar je nog geen ervaring mee opgedaan hebt.

Je zal wel herkennen dat deze zwangerschap heel anders is dan de eerste keer. Je hebt minder tijd om er echt bij stil te staan. Deze cursus maakt dat jullie er samen weer aan toe komen om je voor te bereiden op de volgende geboorte. Het eerder meegemaakte kan je beter in perspectief plaatsen, herinneringen worden opgehaald en jullie worden klaargestoomd voor weer een nieuwe geboorte-ervaring met realistische uitgebreide informatie.

Wij hebben de meest volledige online zwangerschapscursus die op dit moment in Nederland wordt aangeboden. Daar zijn wij zeker van! Daarom krijg je van ons 14 dagen tevredenheidsgarantie mee. Is het niet wat je had verwacht? Dan krijg je binnen 14 dagen je geld terug.

Zeker, de factuur wordt opgemaakt met de gegevens die je achterlaat. Voor eventuele vergoeding wil de verzekeraar dat je naam (die van de zwangere) adres en woonplaats op de factuur staan.

Voor een vergoeding heb je doorgaans een aanvullende verzekering nodig. Per aanvullende verzekering is het verschillend wat en hoeveel je vergoed krijgt. Voor vragen over vergoeding van een cursus kun je het beste rechtstreeks contact opnemen met je verzekeraar. We zijn zelfstandig en bewust niet gelieerd aan Verenigingen.

Dat betekent dat als je vrije zorgkeuze hebt een goede kans hebt om de cursus vergoed te krijgen, maar indien je verzekeraar voorwaarden stelt die van toepassing zijn op verenigingen, dan wordt er meestal niet vergoed.

Mini zwangerschapscursus

€69,-
€59,-