Gelijkwaardig Ouderschap | Alleen zwanger? Of Samen?

Gelijkwaardig Ouderschap | Alleen zwanger? Of Samen?

Vrouwen baren, borstvoeden en bemoederen. Mannen bevruchten, beschermen en betalen. Je onttrekken aan deze genderstereotypering in het aanstaande ouderschap vergt een behoorlijke inspanning. En dat geldt voor zowel mannen als vrouwen.

 

Vraag de aanstaande ouder van nu of ze gelijkwaardig zijn aan elkaar en ze zullen volmondig ‘ja’ zeggen. Maar realiseer je dat er als heterostel geen ander moment in je leven is waarop jullie biologische verschil zo sterk naar voren komt – en maatschappelijk wordt versterkt – als wanneer je samen een kind krijgt.

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Zwanger zijn en ouders worden, doe je samen. Maar in de beeldvorming lijkt het vaker een vrouwenaangelegenheid en is er weinig ruimte voor de man.

Deze podcast is tot stand gekomen naar aanleiding van een samenwerking met evajinek.nl in 2020 bij de start van het verlengd partnerverlof. De artikelen zijn in podcastvorm gegoten op initiatief van Drs Mama, omdat het tijd is voor meer gelijkwaardigheid in het ouderschap. Wil je het artikel liever lezen? https://www.evajinek.nl/onderwerpen/artikel/5167951/drs-mama-partnerverlof-serie-deel-2-zwangerschap-tips

Beluister de podcast