Gelijkwaardig Ouderschap | De Anticonceptiekloof

Gelijkwaardig Ouderschap | De Anticonceptiekloof

Ook géén kinderen krijgen doe je samen. Gelijkwaardig ouderschap start al bij de anticonceptie!

 

Het voelt vaak pas logisch om te praten over verdeling van taken en rollen, als het zaad eenmaal bij het ei is gevoegd, maar dat kan dus al veel eerder. Juist door in de fase van anticonceptie al te praten over het verschil in verantwoordelijkheid, stap je na de conceptie niet als vanzelfsprekend in de stereotype rolverdeling.

En dus helpt het om ook vóór er kinderen zijn te kijken waar kansen voor gelijkwaardigheid liggen. Zoals bij de anti-conceptie. Weliswaar een stadium vóór het ouderschap en vooral bedoeld om ongepland ouderschap te voorkomen. Maar als het gaat over de verdeling van verantwoordelijkheden, geloven wij dat de toon hier wordt gezet.

 

Deze podcast is tot stand gekomen naar aanleiding van een samenwerking met evajinek.nl in 2020 bij de start van het verlengd partnerverlof. De artikelen zijn in podcastvorm gegoten op initiatief van Drs Mama, omdat het tijd is voor meer gelijkwaardigheid in het ouderschap. Wil je het artikel liever lezen? https://www.evajinek.nl/onderwerpen/artikel/5161595/ouders-partnerverlof-serie-deel-1-anticonceptie