Gelijkwaardig Ouderschap | Samen bevallen is zoveel meer dan samen puffen.

Gelijkwaardig Ouderschap | Samen bevallen is zoveel meer dan samen puffen.

Een mooie geboorte?! Er ligt een enorme kans bij je partner!

Veel partners hebben het gevoel dat ze weinig van betekenis zijn rondom de geboorte. “Erbij zijn, hand vasthouden, de navelstreng doorknippen.” Zonde, want jouw rol als partner is wel degelijk belangrijk. Lukt het je om continue ondersteuning te bieden dan zorg je ervoor dat de bevalling beter en naar meer tevredenheid verloopt. Hierin liggen nog enorme kansen voor de geboortezorg.

Om je zo betrokken op te stellen en mee te denken, moet je wel begrijpen wat er gebeurt. Dan is één keer meepuffen in een partnerles tijdens de zwangerschapscursus niet voldoende. Je wil je eigenlijk op precies dezelfde wijze voorbereiden als je vrouw. Dus dezelfde informatie krijgen op basis waarvan jullie dan samen gaan bedenken wat er nodig is om je veilig en gehoord te voelen. Op die manier deel je de verantwoordelijkheid gelijkwaardig, ook al zal jij niet degene zijn die het fysieke werk gaat leveren.

De navelstreng doorknippen het hoogtepunt voor de partner? Eerder de kers op de taart als je net volle bak hebt bijgedragen aan de geboorte van je kind.

Deze podcast is tot stand gekomen naar aanleiding van een samenwerking met evajinek.nl in 2020 bij de start van het verlengd partnerverlof. De artikelen zijn in podcastvorm gegoten op initiatief van Drs Mama, omdat het tijd is voor meer gelijkwaardigheid in het ouderschap. Wil je het artikel liever lezen? https://www.evajinek.nl/onderwerpen/artikel/5168798/gelijkwaardig-ouderschap-geboorte-betrokkenheid-vader-regie-drs-mama