[ Zwangerschapscursus ]

Of eigenlijk; méér dan een zwangerschapscursus! Een goede voorbereiding op één van de meest intense, ongelooflijke en unieke ervaringen die jullie ooit samen gaan beleven, is meer dan alleen puffen & ontspannen.

Drs Mama heeft hiervoor alles in huis.  We maken je wijzer met kennis en wetenschappelijke info zonder de natuurlijke kracht van het lichaam & de magie van het hele proces uit het oog te verliezen. De beste voorbereiding om de geboorte samen te beleven, als het wonder dat het is.

 

Er is heel veel onderzoek gedaan naar tevredenheid rondom bevallen en Drs Mama richt zich op alle pijlers daarvan.

*Realistische verwachtingen.*

*Continue ondersteuning.*

*Meegenomen worden in keuzes die jou aangaan.*

*Kwaliteit van contact met hulpverlener.*

ook medische voorbereiding

[ Programma ]

 • Beeldvorming
 • De fysiologische bevalling van a tot z.
 • Alles over pijn, wat is het, hoe werkt het. (door het onderwerp te bespreken verminderd de eventuele angst voor pijn)
 • De ontsluiting, in al zijn details, hoe gaat het, wat kan er anders gaan, hoe bereidt je je erop voor, wat helpt jou om de weeen op te vangen, wat kan je als partner doen
 • Medicinale pijnbestrijding
 • De uitdrijving, wederom in al zijn details, perstechnieken, kunstverlossingen.
 • De baby: het eerste uur, de eerste dag en de eerste week.
Samen in amsterdam

[ Partner ]

Wij zijn pioniers op het gebied van partnerbetrokkenheid.

Bewezen is dat goede ondersteuning het beloop van je bevalling positief beïnvloedt. Iemand die continu bij je aanwezig is, je steunt en aanmoedigt, meedenkt daar waar jij het nodig hebt en je behoeftes verwoordt. Daar bestaan speciaal opgeleide  bevalcoaches voor (doula's), maar is je partner niet de beste doula die je wensen kan?! Want wie kent jou nou beter? 

Wij zullen hem/haar in de cursus alles leren om jou optimaal te kunnen ondersteunen en de bevalling een proces van jullie samen te maken.

“It is much more important to know what sort of a patient has a disease, than what sort of a disease a patient has.”

William Osler 1849-1919

Samen beleven

[ Verschillend aanbod ]

Drs Mama kiest bewust voor kwaliteit in de cursussen die ze ontwikkelt heeft. De hoeveelheid informatie per les heeft zijn tijd nodig om in te dalen. Daarom zijn we zelf van mening dat je als je voor de eerste keer gaat bevallen beter kan kiezen voor een cursus met een aantal lessen, dan een opfris of privé cursus aan huis. De keuze is uiteraard aan jullie.

wijzer in verwachting: 4 weken achter elkaar de tijd nemen om je samen voor te bereiden op de geboorte en de baby. We leren je alle ins en outs van een bevalling.  Als dokters onderbouwen we de inhoud graag met de meest recente wetenschappelijke onderzoeken en cijfers. Maar we schrijven niet voor 'hoe het moet'! We geven je inzicht in de mogelijkheden en hebben persoonlijke aandacht voor ieders wensen.
We willen je alles leren over wat er allemaal bij een geboorte komt kijken, maar we willen je ook graag aanzetten met vragen om kennis te vergaren over jezelf.

Opfris: Als je al een keer bevallen bent. Een cursus van 3 uur, begeleidt door 2 online lessen. Centraal staat: Wat kan ik leren van mijn vorige bevalling, wat kan er anders verlopen dan de eerste keer, hoe kunnen we deze geboorte nog meer aan onze wensen laten voldoen.

Privé cursus aan huis

Een cursus speciaal voor jullie op maat gemaakt, aan huis gegeven. Mocht je weinig tijd hebben, emoties van een vorige bevalling niet in een groep willen delen, of een andere reden, dan is de privé cursus aan huis mogelijk de uitkomst voor jullie.

[ Al een keer bevallen? ]

Ben je al een keer bevallen en heb je achteraf niet veel aan je cursus gehad? Waardoor je nu de zin niet zo ziet van een cursus.

Juist dan kan Drs Mama iets voor jou betekenen!

Je hebt een veel beter beeld gekregen rondom bevallen, dit helpt je om hierin bewuster keuzes te maken.  Je eerste bevalling vormt nu jouw beeld, maar wist je dat een tweede bevalling weer heel anders kan verlopen?  Misschien heb je wel beter een idee gekregen bij wat je wel en niet weer wil. Je hebt een nieuwe kans om het deze keer nog meer op jouw manier te doen. Een beleving te creeeren naar je eigen behoeftes. Wij helpen jullie daar graag bij.  Wij geloven dat je deze ervaring juist kan meenemen om je bij een tweede keer nog meer een proces van jullie samen te laten zijn.

 

[ Praktische informatie ]

 • De zwangerschapscursus van Drs Mama is er voor alle zwangere vrouwen & hun partner. Of het nu je eerste, je tweede of je vijfde bevalling is, je extreem angstig bent of juist uitkijkt naar de bevalling. Iedereen is welkom en iedereen wordt voorzien van de informatie die op jullie van toepassing is
 • De zwangerschapscursus bestaat uit 4 lessen voor jou en je (geboorte)partner. En 2 online ondersteunde lessen. 
 • Er staan fijne banken om in weg te kruipen
 • Voor de zwangerschapscursus van Drs Mama hoef je geen speciale kleding aan
 • Er is thee, water en wat lekkers.
 • De beste tijd om de cursus van 4 weken te volgen is afhankelijk van jullie behoefte. Wij adviseren om op z'n minst met 36 weken klaar te zijn met de cursus.

[ Extra's ]

 • Goodie bag
 • Inspiratie materiaal per mail
 • Korting op EHBO
 • Online materiaal
 • Geboorteverhalen

[ Bekijk data, prijzen & schrijf je in ]