Waar ben je naar op zoek?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Eten tijdens de bevalling

Wat kun je eten tijdens de bevalling?

Tijdens de bevalling wordt meestal aangeraden om licht verteerbaar voedsel te eten dat energie geeft en voldoende hydrateert. Hieronder volgen enkele opties:

  • Vruchten- en groentesappen: Vers geperste sappen van bijvoorbeeld sinaasappels, citroenen, appels, wortels en bieten bevatten veel vitaminen en mineralen.
  • Smoothies: Smoothies gemaakt van fruit en groenten zijn een goede manier om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen en je energieniveau op peil te houden.
  • Crackers: Crackers zijn licht verteerbaar en bevatten vaak voldoende koolhydraten om energie te geven.
  • Energierijke drankjes: Denk hierbij aan sportdrankjes of drankjes met elektrolyten, die helpen om uitdroging te voorkomen en energie geven.
  • Soep: Soepen op basis van bouillon of groenten zijn licht verteerbaar en bevatten veel voedingsstoffen. Kies voor een soep zonder te veel zout.

Het is belangrijk om voldoende water en andere vloeistoffen te drinken om gehydrateerd te blijven tijdens de bevalling. Het is ook belangrijk om matig te zijn met cafeïne en suikerhoudende dranken en voedingsmiddelen, omdat deze het bloedsuikergehalte kunnen verstoren en de energie kunnen verminderen.

Eet ook niet te veel of te zwaar voedsel. Vaak wordt er tijdens de bevalling ook niet veel gegeten, omdat er weinig trek is. Bespreek altijd met je zorgverlener welk voedsel je wel en niet kunt eten.

 

Door DRS MAMA

Inhoudsopgave